Ήταν 19 Μαρτίου όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ Μόγιες έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Ολυμπιακό, στον επαναληπτικό του Old Trafford. Τελικά οι «Μπέμπηδες» έκαναν τη δουλειά τους εκείνο το βράδυ, επικράτησαν 3-0 των πρωταθλητών Ελλάδας, πήραν την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Άγγλος τεχνικός πήρε με τη σειρά του παράταση ζωής στον πάγκο της ομάδας. Μια εβδομάδα μετά βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο.

Μόλις 7 μέρες κράτησε η ηρεμία του στους Κόκκινους Διαβόλους. Η εντός έδρας ήττα όμως από τη μισητή συμπολίτισσα της και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια (0-3), ξεσήκωσε τους φιλάθλους της Γιουνάιτεντ. Μάλιστα ένας, δεν δίστασε να φτάσει μια ανάσα από τον Μόγιες για να του τα ψάλει, ενώ από τα πυρά των οπαδών δεν γλίτωσε ούτε ο Άλεξ Φέργκιουσον.

Άλλωστε αυτός ήταν που έχρισε τον Μόγιες διάδοχό του. Ναι, παρά τα 13 πρωταθλήματα που σήκωσε με τη Γιουνάιτεντ, οι φίλοι του συλλόγου δεν του χαρίστηκαν, που βλέπουν την ομάδα τους να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Έχουν μάθει στους τίτλους και τους θριάμβους και η φετινή χρονιά μοιάζει με εφιάλτης.

Και όμως, αν κοιτάξει κανείς την πορεία των δύο τεχνικών στην πρώτη τους χρονιά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ θα δει πολλές ομοιότητες.

Γιατί, ναι μεν, σήμερα ο Σερ Άλεξ είναι ο κορυφαίος προπονητής που έχει περάσει από τους Μπέμπηδες με 38 τίτλους, αλλά το ξεκίνημά του τη περίοδο 1986/87 μόνο ιδανικό δεν έμοιαζε. Ο Σκωτσέζος τεχνικός πήρε μια ομάδα, που τα περασμένα χρόνια πρωταγωνιστούσε στο Αγγλικό πρωτάθλημα έχοντας καταφέρει να είναι συνεχώς στην πρώτη τετράδα και στο τέλος την περιόδου κατάφερε να τερματίσει στην 11η θέση. Έχοντας πετύχει 14 νίκες σε 42 παιχνίδια και μόλις μία εκτός έδρας επικράτηση όλη τη χρονιά. Και σίγουρα οι οπαδοί δεν πρέπει να χάρηκαν και ιδιαίτερα.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τι λένε οι υποστηρικτές του Φέργκιουσον σε αυτή τη σύγκριση. Ο Σερ Άλεξ το 1986 δεν πήρε μια ομάδα πρωταθλήτρια, φτιαγμένη, έχοντας στο ρόστερ της δύο από τους καλύτερους επιθετικούς του πλανήτη (Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι) και έναν τερματοφύλακα που θεωρείται από τους κορυφαίους, όπως τον Ντε Χέα. Ενώ ο Μόγιες πήρε τους πρωταθλητές και τους έκανε μικρομεσαία ομάδα, καθώς δεν κατάφερε να ενώσει τα κομμάτια του παζλ που του άφησε ο Φέργκιουσον.

Αν τώρα η καριέρα των δύο προπονητών ακολουθήσει παράλληλη πορεία και στο μέλλον, θα δείξει. Το σίγουρο είναι ότι το μισό Μάντσεστερ περιμένει τον Μόγιες στη γωνία στην επόμενη γκέλα. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες (που θέλουν να γίνουν βασιλιάδες).