Το 2012 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τους οπαδούς του «Alien» και γενικότερα των φίλων των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Μετά από 15 χρόνια ο κόσμος του Alien επέστρεφε στις μεγάλες οθόνες μας και μάλιστα αυτή τη φορά είχε στην καρέκλα του σκηνοθέτη τον Ridley Scott, τον άνθρωπο που είχε φέρει το εξωήγινο τέρας στο σινεμά για πρώτη φορά το 1979. Μόνο που πλέον είχαμε να κάνουμε με ένα prequel της γνωστής κινηματογραφικής σειράς. Ο Scott θα μας ταξίδευε εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. 

Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι. Οι κριτικές του «Prometheus» ήταν μέτριες, ωστόσο η ταινία κατάφερε εμπορικά να τα πάει αρκετά καλά, κάνοντας εισπράξεις περισσότερα από 400 εκατομμύρια. Ωστόσο αυτό δεν πτόησε τον γνωστό σκηνοθέτη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Μάρτιο του 2016 θα κυκλοφορήσει το «Prometheus 2». 

Ο Scott πήρε τον σεναριογράφο Michael Green προκειμένου να κάνουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σενάριο του Jack Paglen, ενώ ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα κλίμα όπως στο original «Alien». Το μόνο σίγουρο είναι ότι στη ταινία θα συμμετέχει ο Michael Fassbender, ο οποίος θα υποδυθεί πολλαπλές εκδοχές του android David. 

Υπομονή και απλά ελπίζουμε το «Prometheus 2» να είναι καλύτερο.