Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η αλήθεια είναι αυτή: από τις 21 Μαρτίου έχουμε μπει για τα καλά στην άνοιξη. Η μέρα μεγάλωσε, τα μπουφάν μπήκαν στη ντουλάπα, και ίσως να έχουμε κάποιες κρύες ημέρες, αλλά η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι ξεκίνησε. 

Και μπορεί να είμαστε «παιδιά» του ήλιου και της θάλασσας (πως να κάνεις διαφορετικά όταν έχεις μάθει να ζεις πάνω-κάτω 9 μήνες με ζέστη στην Ελλάδα), αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που ζήσαμε αυτόν τον χειμώνα και μας άρεσαν. 

Ναι, αυτά είναι τα πράγματα που θα μας λείψουν πολύ μέσα από τους 3 περασμένους μήνες (το τι δεν θα μας λείψει δεν χρειάζεται να το πω, τα ξέρουμε όλοι). 

True Detective 

Δεν ήταν μια ακόμα αστυνομική σειρά. Ήταν Η αστυνομική σειρά. Και αυτή που κατάφερε να στρέψει όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Τέτοια επιτυχία είχε, που ουσιαστικά «βοήθησε» τον Matthew McConaughey να πάρει το βραβείο Όσκαρ. Η αλήθεια να λέγεται. Πάλι καλά ξεκινάει το «Game of Thrones». 

Ζεστός καφές

Αν και ο… εθνικός μας καφές έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το φραπέ, ο ζεστός έχει πάντα άλλη χάρη. Άλλη απόλαυση – είτε είναι ελληνικός, γαλλικός ή νες. Σου φτιάχνει τη διάθεση και σε ξυπνάει. Ενώ το άρωμά του σκοτώνει. 

Καναπές (μεσημέρι Κυριακής)

Τι, θα μου πεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις αυτό το καλοκαίρι; Ναι, αλλά δεν έχει την ίδια γλύκα (μεταξύ μας, είμαστε σαν τα σαλιγκάρια, μόλις δούμε ήλιο τρέχουμε έξω). Άλλο χειμώνα, με το κρύο έξω και να είσαι με μια κουβέρτα στον καναπέ και άλλο το καλοκαίρι με τη ζέστη. Αν μάλιστα στα χειμωνιάτικα μεσημέρια προσθέσεις και τον ζεστό καφέ, νιώθεις ότι είσαι σε παραμύθι. 

Μικρά μπαρ

Τι καλύτερο ένα βράδυ χειμώνα, μετά τη δουλειά και να μπαίνεις σε ένα μικρό μπαράκι, να κάθεσαι στη μπάρα, να πίνεις ποτό, να ακούς καλή μουσική και να ζεσταίνεσαι. Ενώ τα ανοιξιάτικα βράδια δεν σε χωράει ο τόπος εκεί – θέλεις πλατεία. Τέλος. 

Winter style

Όσο κι αν μας σπάει τα νεύρα να φοράμε 100 ρούχα το χειμώνα για να βγούμε έξω, είναι μερικά πράγματα που τα λατρεύουμε. Όπως το κασκόλ και τον σκούφο που δίνουν στυλ και κομψότητα. Πάλι καλά μας έμεινε η ζακέτα για την άνοιξη. 

Χουζούρεμα

Δεν θα πω πολλά, απλά σκέψου αυτό: δεν έχεις πρωινό ξύπνημα, κάνει κρύο και είσαι κάτω από το πάπλωμα. Πες μου πόσο θέλεις να χουζουρέψεις «5 λεπτά ακόμα». Μα πόσο όμως; Ενώ με τη ζέστη, τρέχεις να σηκωθείς από το κρεβάτι. 

Τζάκι

Ok, δεν έχουμε όλοι (δηλαδή οι περισσότεροι. Ούτε και εγώ!). Αλλά όλο και κάποιος φίλος θα έχει. Και όλο και κάποια στιγμή θα πέσει η πρόταση «ελάτε από το σπίτι να αράξουμε στο τζάκι και να πιούμε κόκκινο κρασί». Δεν ξέρω γιατί αλλά ο συνδυασμός τζάκι και κόκκινο κρασί υπάρχει πάντα στο μυαλό μου. Ευτυχώς τώρα έρχεται το μπάρμπεκιου (όχι ότι έχουμε όλοι. Ούτε και εγώ!). 

Χριστούγγενα

Όχι επειδή καθόμαστε εκείνες τις μέρες. Ποιος κάθε δηλαδή τα τελευταία χρόνια; Αλλά τα Χριστούγεννα (και στα καπάκια η πρωτοχρονιά) είναι κάτι σαν αληθινή γιορτή. Ok, καλό το Πάσχα, αλλά στη σύγκριση χάνει.