Μια μέρα πριν από την εθνική μας επέτειο, ήρθε η «απελευθέρωση» του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έφεραν 0-0 στον επαναληπτικό της Λεωφόρου με την Έβερτον (1-1) στο Λίβερπουλ, πέρασαν στους 4 του Πρωταθλητριών και άνοιξαν το δρόμο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

 

Έβερτον-Παναθηναϊκός 1-1

9/3/1971

Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας, στο Γκούντισον Παρκ. Σε ολόκληρο τον αγώνα η Έβερτον κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και σφυροκοπάει τον Παναθηναϊκό, αλλά το γκολ δεν έρχεται. Η αγγλική ομάδα είχε δύο δοκάρια, στο 12′ και στο 58′. Στο 81′ ο Παναθηναϊκός με αντεπίθεση και αξιοποιώντας την μοναδική ευκαιρία του στον αγώνα βρίσκεται να προηγείται μέσα στο Λίβερπουλ και με περίπου 10 λεπτά να απομένουν για να κρατήσει αυτό το 0-1. Το σφυροκόπημα από την Έβερτον συνεχίζεται και στο 90′ έρχεται και η ισοφάριση σε 1-1 που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα, σε έναν αγώνα όπου και το 5-0 θα ήταν κολακευτικό για την ελληνική ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=odVCb_u4qA0

 

 

Παναθηναϊκός-Έβερτον 0-0

24/3/1971

Για τον επαναληπτικό της Λεωφόρου, στους παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν υποσχεθεί πριμ 100.000 για τον καθένα σε περίπτωση πρόκρισης, τα μισά από τα οποία θα τα έδινε ο Παναθηναϊκός και τα άλλα μισά ο Ασλανίδης, ο οποίος έταζε χρήματα τα οποία βέβαια δεν ήταν από την τσέπη του. Τελικά η πρόκριση ήρθε, αφού το σκορ έμεινε στο 0-0 και ο Παναθηναϊκός πέρασε στα ημιτελικά χάρη στο εκτός έδρας γκολ. Βέβαια το πως έμεινε αυτό το 0-0 είναι μια άλλη ιστορία, αφού η Έβερτον έβραζε για την διαιτησία του συγκεκριμένου αγώνα και την θεωρούσε υπαίτια για τον αποκλεισμό της ομάδας. 

https://www.youtube.com/watch?v=Zab2SQCLBB0