«Με μεγάλη μου λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τα νέα στοιχεία η πτήση MH370 κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναζίμπ Ραζάκ, βάζοντας τέλος στα σενάρια για την τύχη του εξαφανισμένου Boeing 777, των μαλαισιανών αερογραμμών.

 «Πρέπει να υποθέσουμε ότι το αεροσκάφος έπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», γράφει το sms που στάλθηκε στους συγγενείς των 239 αγνοούμενων επιβατών, νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με τα πρώτους υπολογισμούς, η τελευταία θέση στην οποία προσδιορίστηκε το μοιραίο αεροπλάνο πριν τη συντριβή ήταν περίπου 2.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ της Αυστραλίας.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν δύο αντικείμενα που φαίνεται πως σχετίζονται με το Boeing. Το πλήρωμα αεροπλάνου από την Αυστραλία που συμμετέχει στις έρευνες ανέφερε πως εντόπισε «ένα γκρι ή πράσινο κυκλικό αντικείμενο και ένα πορτοκαλί ορθογώνιο αντικείμενο». 

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ αποκάλυψε στο Kοινοβούλιο πως ένα πλοίο της χώρας του βρίσκεται στην περιοχή του εντοπισμού και πως θα μπορέσει να ανασύρει τα δύο αντικείμενα εντός των επομένων ωρών.