Και η μάχη αρχίζει. Τα κόμματα ανακοίνωσαν τους εκλεκτούς τους για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές και οι υποψήφιοι άρχισαν σιγά-σιγά να κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις και να αναλύουν το πρόγραμμά τους. Την ίδια ώρα που ο κόσμος έβγαινε για μια ακόμα φορά στους δρόμους. Συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κατέβηκαν σε πορείες, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους στα μέτρα της κυβέρνησης.

Όμως στην Ελλάδα δεν είχαμε μόνο διαδηλώσεις. Μια όμορφη στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν στο μνημείο του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. 

Στο εξωτερικό, τα φώτα της δημοσιότητας είναι για μια ακόμα εβδομάδα στις εξελίξεις στη Κριμαία, στο εξαφανισμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines, αλλά και το δράμα των συγγενών τους. Δείτε τι έγινε στην Ελλάδα και τον κόσμο την εβδομάδα που μας πέρασε.

 

Δευτέρα 17/3 

Χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από το κέντρο της Αθήνας, για τη γενική δοκιμαστική πτήση εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

 

Eκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διατήρηση της ενιαίας τιμής των βιβλίων στο θέατρο Ακροπόλ. 

 

Παρουσίαση των θέσεων της «Ανοιχτής Πόλης» απο τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο Αθηναίων.

 

Τρίτη 18/3 

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ρουμάνο ομόλογό του Victor Ponta στο Μέγαρο Μαξίμου. 

 

Σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της πλατείας Κοτζιά προχώρησαν εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 

 

Εναρξη του διεθνούς συνεδρίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

 

Παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Ο κουρέας της Σεβίλλης” στο 99ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας (Αγίου Παντελεήμονα). 

 

Οι κάτοικοι της Κριμαίας σηκώνουν τις Ρωσικές σημαίες, ενώ η κρίση στην Ουκρανία συνεχίζεται. 

 

Τετάρτη 19/3 

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ για στην 48ωρη απεργία και πορεία προς την Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας. 

 

Δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχτηκε νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Περίπου 11 μέρες μετά την εξαφάνιση του αεροπλάνου της Malaysia Airlines οι συγγενείς των επιβατών ζητάνε από του υπεύθυνους της εταιρίας εξηγήσεις. 

 

Πέμπτη 20/3 

Οι υπουργοί εξωτερικών Εύαγγελος Βενιζέλος και Avigdor Liberman δίνουν δηλώσεις στον Τύπο στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Πορεία των συνταξιούχων υπουργείο Υγείας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές. 

 

Οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα συνεχίζονται. 

 

Παρασκευή 21/3 

Η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διοργανώσε εκδήλωση με τη συμμετοχή 2500 παιδιών, τα οποία σχηματισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το μνημείο του Παρθενώνα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού. 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας. 

 

Εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014. 

 

Σάββατο 22/3 

Μια νεαρή γυναίκα γίνεται μητέρα μέσα σε ένα ταξί, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ομφάλιος λώρος, είχε κοπεί χρησιμοποιώντας ένα «χαρτοκόπτη» από μια περαστική μαία. Η μητέρα και το νεογέννητο οδηγηθήκαν από την αστυνομία στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 

 

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά του Φασισμού και του Ρατσισμού». 

 

Φωτογραφίες: FosPhotos / Παναγιώτης Τζάμαρος, Angelos Christofilopoulos, Άγγελος Χριστοφιλόπουλος, Αγγελική Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Δημήτρης Μπούρας.