Η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού προκάλεσε αντιδράσεις. Η μεγαλύτερη ήρθε από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας, τον Αμπντουλάχ Γκιούλ και μάλιστα από τον λογαριασμό του στο twitter! «Ας ελπίσουμε ότι αυτό το μέτρο δεν θα διαρκέσει», ήταν το tweet που ανέβασε ο πρόεδρος της Τουρκίας. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του που επεσήμανε:

«Δεν εγκρίνω το κλείσιμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μέτρα για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν, αλλά θα πρέπει να μπλοκάρονται ιστοσελίδες αποκλειστικά με δικαστική απόφαση (…) το να μπλοκάρεις την πρόσβαση σε μια πλατφόρμα (κοινωνικής δικτύωσης) που χρησιμοποιείται ευρέως είναι τεχνικά αδύνατον».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της ισλαμικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, που χρησιμοποίησε το Twitter για να γνωστοποιήσει το πρόγραμμα του. «Σήμερα θα είμαστε στη Μανίσα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η προσπάθεια «δαιμονοποίησης» των social media από τον ισλαμιστή πρωθυπουργό, ξεκίνησε από τον περασμένο Μάη, όταν και ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ. Αυτήν την περίοδο η δημοφιλία του πρωθυπουργού δοκιμάζεται εκ νέου, μετά τις διαρροές που γίνονται με συνομιλίες του ίδιου και συγγενικών προσώπων που χρήζουν αστυνομικής διερεύνησης για διαφθορά.