Το σχέδιο είχε οργανωθεί από νωρίς στο γραφείο. Αυτή τη φορά δεν θα την πατάγαμε σαν άλλες μέρες – θα την κάναμε με τον Γιώργο μια τίμια ώρα, ώστε να δούμε άνετα, από τον καναπέ και στην LCD τηλεόραση το ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός. Να τιμήσουμε την παράδοση «πίτσα, μπύρα, Τσάμπιονς Λιγκ». Να το απολαύσουμε και όχι να το παρακολουθήσουμε από κάποιο ρώσικο link στον υπολογιστή του γραφείου.

Όχι, ούτε εγώ ούτε ο Γιώργος είμαστε Ολυμπιακοί. Αλλά, στη δικιά μας λογική, αυτό δεν έχει καμία σημασία. Και το ματσάκι θέλαμε να δούμε και πρόκριση του Ολυμπιακού θέλαμε. Όπως (θέλω να πιστεύω) όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι, που σκέφτονται με το… πάνω κεφάλι.

Τελικά νομίζω ότι για το καλό του νευρικού μας συστήματος θα έπρεπε να δούμε το ματς από το ρώσικο link, με τη ρώσικη μετάδοση που δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα. Γιατί αυτό που έγινε στη ΔΤ το βράδυ της Τετάρτης ήταν στην καλύτερη παρωδία, στη χειρότερη ξεφτίλα! Γιάννης Σαντοριναίος και Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσαν ένα μικρό ρεσιτάλ ασχετοσύνης και Ελληναρισμού – όχι, θα το παίξω καλός και δεν θα πω Ολυμπιακοφροσίνης, όπως άκουσα από διάφορους φίλους μου, γιατί ίσως έκαναν έτσι κι αν έπαιζαν ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Ίσως, είπα…

Διαβάστε ακόμα: Συμβουλές επιβίωσης για να μεταδόσεις ματς του Ολυμπιακού

Και είναι κρίμα. Γιατί και εγώ που δεν είμαι κόκκινος, είδα έναν καλό Ολυμπιακό στο γήπεδο. Μια ομάδα που στο τέλος του ματς είχε την κατοχή, κράτησε πίσω τους ακριβοπληρωμένους αστέρες της Μάντσεστερ και αποκλείστηκε από τους «8» στο παρά… 1 γκολ. Στις λεπτομέρειες, δηλαδή. Γιατί κύριοι χαλάτε αυτή την εικόνα και δημιουργείται αντι-Ολυμπιακούς με τις υπερβολές σας; Λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν στο γήπεδο; Μάτια έχουμε και βλέπουμε.

Και πες για τον Stelios μπορώ να τον καταλάβω: δεν είναι δημοσιογράφος, πρώην ποδοσφαιριστής είναι, και μάλιστα του Ολυμπιακού, άρα λογικό να τα βλέπει τα πράγματα λίγο κόκκινα. Αλλά ο κ. Σαντοριναίος; Δηλώνει δημοσιογράφος και μάλιστα είναι αρκετά χρόνια στην πιάτσα. Είναι δυνατόν να κάνει μετάδοση λες και είναι ο Τάκης Τσουκαλάς;

Από την ατάκα «ο διαιτητής έδωσε αυστηρό πέναλτι» (εγώ ήξερα ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει πέναλτι σε μια φάση. Και στη τελική πότε είναι «αυστηρό»; Όταν το δίνουν εναντίον μας; Διαφορετικά είναι καλό;) έως τα «οι παίκτες της Μάντσεστερ ξαπλώνουν κάτω για να πάρουν ανάσες ώστε να βγάλουν τα λεπτά των καθυστερήσεων» στον τραυματισμό του Robin van Persie. Ναι, όντως, έχετε δίκιο, δεν μπορούν να βγάλουν τα λεπτά των καθυστερήσεων οι παίκτες που παίζουν σε μια χρονιά 90 ματς υψηλού επιπέδου. Ναι, δεν ξέρουν, δεν μπορούν αυτά τα παικτάκια της Γιουνάιτεντ.

Άσε που κάθε φορά που πέρναγε τη σέντρα ο Ολυμπιακός ούρλιαζε λες και έχανε την ευκαιρία του αγώνα. Πετάχτηκα μία, πετάχτηκα δύο και απλά έβλεπα τους ποδοσφαιριστές να αλλάζουν πάσες στο ένα μέτρο. Αν έβαζε γκολ ο Ολυμπιακός μάλλον τον κ. Σαντοριναίο θα τον έπαιρναν με φορείο από το Old Trafford!

Διαβάστε ακόμα: Ένα Βατερλό που ονομάζεται ΔΤ

Και θα μου πεις και με το δίκιο σου «ρε φίλε, εσύ δεν πωρώνεσαι όταν βλέπεις την ομάδα σου; Δεν φωνάζεις; Δεν διαμαρτύρεσαι αν πιστεύεις ότι αδικείται;». Φυσικά και το κάνω. Στο σπίτι μου όμως. Όχι στη Δημόσια Τηλεόραση που βλέπουν -σε τέτοια ματς- και οι 10 εκατομμύρια Έλληνες. Δέκα εκατομμύρια που πληρώνουν αυτό το κανάλι. Λίγο σεβασμό, τουλάχιστον, τον δικαιούμαστε.

ΥΓ. – Για την ιστορία και τον δικηγόρο του διαβόλου: Βέβαια τι να κάνει και ο κ. Σαντοριναίος; Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικούς μήνες, όταν ο δημοσιογράφος της αναμέτρησης Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός είπε στον αέρα της ΔΤ ότι το γκολ των πρωταθλητών Ελλάδας ήταν οφσάιντ, στο τέλος του ματς οι παίκτες και το προπονητικό τιμ των Ερυθρολεύκων αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στο κανάλι, επειδή θεώρησαν ότι η μετάδοση δεν ήταν ωραία. Ότι τους αδικούσε. Ότι δεν έπρεπε ο Βασίλης Μπακόπουλος να μιλήσει για οφσάιντ. Για την ιστορία, το γκολ του Ολυμπιακού στο ματς είχε ξεκινήσει όντως από θέση οφσάιντ. Αλλά…

ΥΓ.1: Στην τελική τέτοιες μεταδόσεις κάνουν μόνο κακό – και στην ομάδα και στη δημοσιογραφία.