2% μπροστά από τη ΝΔ φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse RC για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», ενώ σε διψήφια νούμερα κινούνται τα ποσοστά του Ποταμιού και της Χρυσής Αυγής. Ενισχυμένη εμφανίζεται και η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-Ελιάς, ενώ σε άλλη μια δημοσκόπηση η ΔΗΜΑΡ έχει ποσοστό κάτω του ορίου του 3%.

Με τα ποσοστά των αναποφάσιστων (12%) και του Λευκού/Αποχής ( 8,5%) να πιάνουν συνολικά… την κορυφή, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως τα συμπεράσματα είναι… θολά!

19% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 17% απάντησαν ΝΔ. Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι πιάνουν 10%, ενώ το Ελιά/ΠΑΣΟΚ εκτοξεύεται στο 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%, ενώ στο 2% βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ. Οι Οικολόγοι και το ΛΑΟΣ βρίσκονται στο 1,5% και 1% δηλώνουν πως θα ψηφίσουν Δημιουργία Ξανά και ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%. 

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός το 44% δηλώνει… Κανένας, ενώ η διαφορά του Αντώνη Σαμαρά (31%) που προηγείται του Αλέξη Τσίπρα (23%), βρίσκεται στις 8 μονάδες.

Πώς γινόμαστε σοφότεροι; Η υποτίμηση της ΧΑ και η ρητορική για ξεφούσκωμά της, φαίνεται πως δεν ίσχυουν. Ενώ από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ενισχύεται από τη συνεργασία με την Ελιά. Κατά τα άλλα, η… μόδα του Ποταμιού καλά κρατεί! Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να παίρνει την κατιούσα, τη στιγμή που και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παλεύον λίγο πιο πάνω από το 3%. Όλα αυτά ενώ επαναλαμβάνουμε πως το 20% αναποφάσιστων και Λευκών, δίνει την αίσθηση της ρευστότητας.