Ήταν το 2009, όταν η Alexandra Chong βγήκε ένα ραντεβού στα τυφλά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που αποδείχθηκε σκέτη καταστροφή. Επιστρέφοντας στο σπίτι της άρχισε να σχολιάζει τη βραδιά της με τις φίλες της στο Facebook, κάποιες από αυτές ήξεραν το ραντεβού της, της είπαν πράγματα για εκείνον που η ίδια δεν γνώριζε και τότε της γεννήθηκε η ιδέα. Πόσο καλύτερο θα ήταν για μια γυναίκα πριν βγει πρώτο ραντεβού με έναν άγνωστο άνδρα, να μαθαίνει για αυτόν πράγματα από τις φίλες του στο Facebook;

Αυτό είναι ουσιαστικά το Lulu. Μια εφαρμογή από τις γυναίκες για τις γυναίκες. Ουσιαστικά, από τη στιγμή που κατεβάζει μια γυναίκα το app, μπορεί να χωρίσει τους φίλους της στο Facebook σε κατηγορίες (τύπου φίλος, πρώην κτλ), να τους βαθμολογήσει από το 1 μέχρι το 10 και παράλληλα να σχολιάζει τα καλά και τα κακά τους με διάφορα hashtag – #μαμάκιας, #ρομαντικός και πολλά άλλα. Ο μηχανισμός του Lulu παίρνει την αρχική βαθμολογία, αξιολογεί τα hashtag και στο τέλος βγάζει μια γενική βαθμολογία για τον άνδρα.

Κι αν κρίνουμε από τα… χιουμοριστικά (γεμάτα κακία) σχόλια των γυναικών, αλλά και από το γεγονός ότι κανένας άνδρας δεν είναι τέλειος, καταλαβαίνουμε όλοι τι φτυάρι έχει πέσει στο Lulu!