Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην καλύτερή της περίοδο φέτος – τόσα λεφτά ξόδεψαν οι σεΐχηδές της. Όπως δεν αποτελεί έκπληξη ότι χθες το βράδυ πέρασε άνετα από το Βέλγιο και την έδρα της Άντερλεχτ με το εκκωφαντικό 5-0.

Ναι, δεν ήταν το σκορ που προκάλεσε έκπληξη, αλλά ο Zlatan Ibrahimovic. Το κακό παιδί και απόλυτος star της Παρί βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές και έγινε ο 10ος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει αυτό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δείτε τους άλλους εννιά… 

Marco Van Basten

Το 1992 η Μίλαν θεωρείται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Και στις 24 Νοεμβρίου το επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, διαλύοντας τη Γκέτεμποργκ με 4-0 – με μοναδικό σκόρερ της βραδιάς τον Ολλανδό star.

 

Simone Inzaghi

Η πρώτη του (και καλύτερή του χρονιά) με τα χρώματα της Λάτσιο, ο Simone έδειξε ότι δεν είναι ο μοναδικός Inzaghi που ξέρει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Στις 13 Μαρτίου 2000 πετυχαίνει 4αρα κόντρα στην Μαρσέιγ (5-1) και αμέσως γίνεται και στέλεχος της Εθνικής. Όχι τόσο επιτυχημένα.

 

Dado Prso

Η 5η Νοεμβρίου ήταν ήδη ξεχωριστή για τον Κροάτη επιθετικό, καθώς είναι η μέρα των γενεθλίων του. Ωστόσο το 2003 απέκτησε ακόμα περισσότερο νόημα, καθώς σκόραρε 4 φορές κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, στην επική πορεία της Μονακό έως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ruud van Nistelrooy

Κατά πολλούς ήταν ο Van Basten των zeros και το απέδειξε αρκετές φορές. Όπως στις 3 Νοεμβρίου 2004, όταν ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του κόντρα στη Σπάρτα Πράγας (4-1).

 

Andriy Sevcenko

Μπορεί η έδρα της Φενέρμπαχτσε να είναι μια από τις πιο καυτές, αλλά ο Sevenko είχε αποδείξει ότι δεν καταλάβαινε από τέτοια. Και στις 23/11/2005 η Μίλαν πέρασε σαν σίφουνας από τη Τουρκία (4-0) με τον Ουκρανό να κάνει το παιχνίδι της ζωής του.

 

Lionel Messi

Έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια για να δούμε μια 4αρα από έναν παίκτη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτή ήρθε από τον Messi, όπου σε μια επίδειξη του ταλέντου του, φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Άρσεναλ (4-1).

 

Bafetimbi Gomis

Στην τελευταία μεγάλη χρονιά της Λυών, προτού αρχίσει η κατηφόρα, ο Gomis πρόλαβε να βάλει το όνομά του στη λίστα με της 4αρες και μάλιστα εκτός έδρας. Κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές στο 7-1 των Γάλλων.

 

Mario Gomez

Ο Super Mario είχε ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές τη Μπάγερν. Στις 13 Μαρτίου 2012 δεν χρειάστηκε να το κάνει, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να βάλει την μπάλα στα δίχτυα 4 φορές κόντρα στην Βασιλεία.

 

Robert Lewandowski

To 2013 ήταν η ποδοσφαιρική χρονιά της Γερμανίας. Η Μπάγερν πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπορούσα Ντόρτμουντ και ο Lewandowski έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της. Όπως τα 4 γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρεάλ στον ημιτελικό που ουσιαστικά έδωσαν το εισιτήριο στους κιτρινόμαυρους για τον τελικό της διοργάνωσης.