Το 2002 ήταν η χρονιά της. Ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στο «8 Mile», δίπλα στον Eminem, απογείωσε την καριέρα της 25χρονης ηθοποιού. Και τρία χρόνια αργότερα μπήκε στη λίστα των sex symbols του Hollywood, μετά την καυτή εμφάνισή της στο «Sin City». Η Brittany Muprhy ήταν ένα από τα αγαπημένα alternative αστέρια της μεγάλης οθόνης. Ωστόσο η πορεία της έμελλε να διακοπεί απότομα και άδοξα.

Στις  20 Δεκεμβρίου 2009 βρίσκεται λιπόθυμη στο μπάνιο του διαμερίσματός της, μεταφέρετε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλά διαπιστώνεται ο θάνατός της από πνευμονία. Αλλά η Murphy συνέχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ – ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Αρχικά ήταν οι θεωρίες του πατέρα της, Angelo Bertolotti, ο οποίος πίστευε ότι κάτι άλλο κρυβόταν πίσω από τον θάνατό της και τώρα η κυκλοφορία της τελευταία της ταινίας.

Το «Something Wicked» γυρίστηκε το 2009, αλλά ποτέ δεν κυκλοφόρησε εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου της star.

Όμως στις 4 Απριλίου ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα και όπως λέει ο παραγωγός του φιλμ Joe Colleran «ερμηνεία της Brittany είναι καταπληκτική. Καταλαβαίνεις γιατί ήταν ένα μεγάλο αστέρι του κινηματογράφου».

Δείτε το trailer της ταινίας.