Κλιμάκιο της αστυνομίας και του ΕΟΦ έκανε έφοδο στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), έπειτα από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών. Ο έλεγχος έγινε στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθηκαν έπειτα από 1 ώρα, περίπου.

Παράλληλα, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έκαναν έφοδο και στο κτίριο που στεγάζονται οι «Γιατροί του Κόσμου».

Το Provocateur.gr επικοινώνησε με τον Νικήτα Κανάκη, πρόεδρο των «Γιατρών του Κόσμου» που μας δήλωσε: «Σήμερα το πρωί έγινε έρευνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά δεν μας αποκαλύπτουν ποιος έχει κάνει την καταγγελία που αφορά “διακίνηση παράνομων ουσιών”. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό. Είχε προηγηθεί και έλεγχος από την Περιφέρεια γιατί κάποιος έκανε μια καταγγελία, στην οποία ισχυριζόταν πως εμείς δίνουμε φάρμακα σε ναρκομανείς».

Φυσικά, ρωτήσαμε για τα αποτελέσματα του πρώτου ελέγχου… «Φυσικά και δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Τώρα, το περίεργο είναι πως ήρθε η Δίωξη. Οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι, αλλά δεν παύει να είναι ένας έλεγχος που μας ξαφνιάζει. Είναι λίγο παράξενο αυτό… Ένα κοινωνικό ιατρείο, γεμάτο με φτωχούς ανθρώπους, με μετανάστες και να υπάρχει μια τέτοια κατηγορία. Έχουμε και ανθρώπους Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και πάλι, χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό».

Ο Νικήτας Κανάκης αποκαλύπτει πως σκοπεύουν να κινηθούν οι «Γιατροί του Κόσμου»… «Εμείς θα ζητήσουμε το όνομα του ανθρώπου που έχει κάνει την καταγγελία και θα στραφούμε νομικά εναντίον του. Είναι λίγο παράξενο να γίνεται έλεγχος σε ένα κοινωνικό φαρμακείο, την ώρα που στην περιοχή γύρω μας, γίνεται της κακομοίρας λόγω διακίνησης ναρκωτικών».