Νέα κόμματα δεν είχαμε αυτή την εβδομάδα. Ούτε έντονες βροχές. Αλλά και πάλι τα γεγονότα ήταν πολλά. 

Η Ελλάδα έζησε μέσα στις πορείες και στις διαδηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες – σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, αντιδράσεις έξω από την ΕΡΤ, πορείες για τον θάνατο του 15χρονου στην Τουρκία στο Σύνταγμα. 

Αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο υπήρχε μεγάλη ένταση – και ένα Μπόινγκ που εξαφανίστηκε. Στις ΗΠΑ ακόμα ψάχνουν πως μια έκρηξη γκρέμισε δύο κτήρια και σκότωσε 8 ανθρώπους – ανάμεσά τους και έναν Έλληνα, ενώ στη Τουρκία οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία συνεχίζονται. 

Κάνε τον γύρο του κόσμου μέσα από τον φακό των φωτογράφων. 

 

Δευτέρα 10/3

Διάσκεψη για παράκτιο και θαλάσσιο τουρισμό στο μουσείο της Ακρόπολης. 

 

Συνάντηση του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Γερουσίας Jean Pierre Bel στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Το Θέατρο Κάππα φιλοξένησε φέτος το γνωστό από το Μπροντγουέι «24 Hours Play», που στην Ελλάδα πραγματοποιείται για 3ή φορά. Στο project (που ανέβηκε πρώτη φορά το 1995 στη Νέα Υόρκη) οι συγγραφείς πρέπει να γράψουν και οι υπόλοιποι συντελεστές να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο, μέσα σε 24 ώρες. 

 

Εκδήλωση της “Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας” για την συγκρότηση νέου προοδευτικού πόλου. 

 

Τρίτη 11/3 

Συλλαλητήριο έναντια στην πώληση του ΟΛΠ στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, και πορεία προς στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

 

Διαμαρτυρία από τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο. 

 

Κλειστή η οδός Πατησίων λόγω της ενταση γύρω από την ΑΣΟΕΕ, μετά από επιχείρηση – σκούπα των ΜΑΤ κατά μικροπωλητών. 

 

Τετάρτη 12/3 

Διαμαρτυρία ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας απο συνδικάτα του δημόσιου τομέα. Εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, νοσοκομειακοί, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα συμμετείχαν στην πορεία που κατέληξε εξω απο την Βουλή. 

 

Πορεία αλληλεγγύης για τον θάνατο του δεκαπεντάχρονου Τούρκου Μπερκίν Ελβάν ο οποίος πέθανε την Τρίτη 11 Μαρτίου μετά από εννιά μήνες σε κώμα που προήρθε από χτύπημα στο κεφάλι από δακρυγόνο της αστυνομίας κατά την διάρκεια αντι-κυβερνητικών διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη ενώ πήγαινε να αγοράσει ψωμί. 

 

Συνεχίζονται οι πορείες στη Τουρκία, αλλά και οι συγκρούσεις ανάμεσα στις αρχές και τους διαδηλωτές. 

 

Πέμπτη 13/3 

Συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα David Hill στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Όψη των επίμαχων υποβρύχιων που φυλάσσονται στο ναυπηγείο του Σκαραμαγκά. Δυο εξ αυτών κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα ενώ το κόστος τους ανήρθε στα 2,8 δυσεκατομύρια ευρώ. 

 

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή απο σχολικούς φύλακες, και καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι κατά της διαθεσιμότητας. 

 

Παρασκευή 14/3 

Ξεκίνησε το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαρτίου 2014, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. 

 

Διαδήλωση έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι απο τους καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. 

 

Συνάντηση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ στα γραφεία της ΓΣΕΕ στην Αθήνα. 

 

Οι αρχές στη Νέα Υόρκη κοιτάνε τα κτήρια που κατεδαφίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη, όπου 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

 

Φωτογραφίες: FosPhotos / Παναγιώτης Τζάμαρος, Αγγελική Παναγιώτου, Πηνελόπη Γερασίμου, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Αλέξανδρος Κατσής