Είθε η τόλμη του Σταύρου Θεοδωράκη να βρει μιμητές ανάμεσα στους τηλεοπτικούς συναδέλφους του.

Γιατί, όπως και να το κάνεις, είναι αρκετά τα πρόσωπα που έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε στη τηλεόραση. Και το σίγουρο είναι ότι θα προσφέρουν λίγη χαρά στην πολιτική σκηνή αυτής της χώρας. Έστω και από τα γέλια. 

 

Γιάννης Πρετεντέρης

Ο σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του MEGA έχει όλα τα φόντα να ηγηθεί μιας κίνησης, αφού γνωρίζει το πολιτικό παιχνίδι εκ των έσω. Ένθερμος υποστηρικτής του Μνημονίου το πρώτο διάστημα, φροντίζει να τηρεί τις αποστάσεις τον τελευταίο καιρό. Με το δελτίο του ΜΕGA να χρήζει ανανέωσης, αφού πλέον έπεσε από την κορυφή, μια τιμητική έξοδος θα ήταν ό,τι καλύτερο!

Ονομασία κόμματος: Η Γέφυρα.

Συμβολισμός: Ενωτικό κόμμα κεντροαριστερών και κεντροδεξιών. Πότε πηγαίνει από τη μία και πότε την άλλη όχθη και είναι πάντα επάνω από Το Ποτάμι. Άφθονοι οι συμβολισμοί!

Ύμνος Κόμματος: Γιάννη μου, το μαντήλι σου

Επιτυχία εγχειρήματος: 6

 

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Η ανανεωτική… Δεξιά, μπορεί να έχει βρει στο πρόσωπό του τον νέο ηγέτη. Ο λυρισμός του θυμίζει «Best of Βύρωνα Πολύδωρα», ο λόγος του μπορεί να συγκινεί τα πλήθη (μπορεί να κλαίνε από τα γέλια).

Ονομασία κόμματος: ΑΞΙΟΣ

Συμβολισμός:  Προφέρεται είτε «Άξιος» είτε «Αξιός», θέλοντας να υπογραμμίσει τόσο το πλεονέκτημά του, όσο και την ορμητικότητά του.

Υμνος κόμματος: Simply the best

Επιτυχία εγχειρήματος:  6

 

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ένα ακόμη άξιο και λαϊκό παιδί που μπορεί να εκπροσωπήσει τους ψηφοφόρους της λαϊκής δεξιάς. Το «καλό» παιδί της ελληνικής τηλεόρασης είναι αρκετά ώριμος, πλέον, για να πάρει στις πλάτες του το μέλλον του ταλαιπωρημένου τόπου. Είναι και συγγραφέας ενός βιβλίου με κλόουν στο εξώφυλλο (συγνώμη που δεν θυμάμαι τον τίτλο, αυτό μου είχε κάνει εντύπωση)

Ονομασία Κόμματος: Βιοπάλη

Συμβολισμός: Ονομασία που μπορεί να «κλέψει» ψήφους και από το αριστερό ακροατήριο και εξυπηρετεί στην ανάδειξη του προφίλ του πολιτικού που ξεκίνησε από το μηδέν». Και με τόσο επιτυχημένο start up, μπορεί να συγκινήσει και τους ωεοφιλελεύθερους ψηφοφόρους.

Ύμνος Κόμματος:  Φτωχολογιά

Επιτυχία εγχειρήματος: 2

 

Ιωσήφ Νικολάου

Με το απλανές βλέμμα του και τον… διαολεμένο του ρυθμό, ο παρουσιαστής της εκπομπής του Champions League, μπορεί να αποκοιμίσει άνθρωπο που μόλις ξύπνησε από το κώμα. Η απάντηση σε κάθε παιδάκι που δεν πηγαίνει για ύπνο, ο μόνος sportcaster παγκοσμίως που δεν διαθέτει γκριμάτσα.

Ονομασία Κόμματος: Ξύπνα

Συμβολισμός: Ο άνθρωπος που μένει ξύπνιος και μιλάει ενώ όλα φωνάζουν για το αντίθετο, δεν θα μπορούσε να μην ηγείται της Κίνησης αυτής. Η ονομασία του κόμματος δεν είναι ξένη προς τους ποδοσφαιρόφιλους («Ξύπνα ρε παλτό», «Ξύπνα το φάγαμε», «Ξύπνα να φύγουμε»), αφού ακούγεται συχνά για παίκτες και προπονητές. Επίσης, είναι γνώριμη και στους μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ύμνος Κόμματος: Μην με ξυπνάς από τις 6

Επιτυχία εγχειρήματος: 3

 

Δημήτρης Ουγγαρέζος

Ο μετεωρολόγος του πρωινάδικου του MEGA μπορεί να μεταπηδήσει εύκολα στην πολιτική, αφού η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του είναι βαριά! Τίτλους εκπομπών δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά οι κούτες με τις κασέτες θα είναι εκατοντάδες.

Ονομασία Κόμματος: ΓουΤουΠου (Για Την Πενταήμερη)

Συμβολισμός: Στόχος είναι η νεολαία και ιδιαίτερα οι ηλικίες 18-24. Φυσικά, θα έχει γκελ και στα αγόρια από 8 ετών, ενώ ο παλιμπαιδισμός της τρίτης ηλικίας, ίσως και το Alzheimer, μπορεί να του δώσουν 1% επιπλέον. Η «πενταήμερη», άλλωστε είναι η νιότη μας και ο Ουγγαρέζος είναι ο… πολιούχος της!

Ύμνος Κόμματος: Έλα μου (Σάκης Ρουβάς)

Επιτυχία εγχειρήματος: 3

 

Δήμος Βερύκιος

Μετά και το παραλήρημα εναντίον του Αυγούστου Κορτώ, ο Δήμος Βερύκιος μπορεί εύκολα να μεταπηδήσει στην πολιτική. Φυσικά και θα λείψει από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, εκεί όπου πρώτος είχε φέρει στο φως τα τεράστια σκάνδαλα μίζας και διαφθοράς. Ή όχι;

Ονομασία Κόμματος: Μάτσο

Συμβολισμός: Με εμφανή αναφορά τόσο στην ανδρική πυγμή, όσο και στα… χαρτονομίσματα. Το «λεφτά υπάρχουν», άλλωστε, κέρδισε επικοινωνιακά. Το κόμμα θα κερδίσει και πολλές γυναικείες ψήφους αφού η ατάκα «έρχονται οι gay και μας παίρνουν τους άνδρες», θα είναι από τα κεντρικά μότο.

Ύμνος Κόμματος: Είμαι άνδρας (και το κέφι μου θα κάνω)

Επιτυχία εγχειρήματος

 

ΥΓ.: Προφανώς η Άννα Δρούζα συστήνει κόμμα συστήνει κόμμα με την ονομασία “Μπορώ”!

ΥΓ.1: Φυσικά υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που θα θέλαμε να φύγουν από τη τηλεόραση. Αλλά αυτούς δεν μπορούμε να τους δούμε ούτε στην πολιτική!