Υπερπροβολή, δόξα, ηγεμονικά συμβόλαια, λατρεία, μίσος. Αυτά είναι τα συστατικά για να μπορεί κανείς να χαρακτηριστεί «star»! Και τα χαρακτηριστικά μπορούν να συναντηθούν και σε κάποιους προπονητές. Όχι σε όλους, όμως. Δεν είναι όλοι οι ηθοποιοί «star». Ούτε όλοι οι τραγουδιστές.

Αλλά όταν μιλάμε για τον Μουρίνιο και τον Κλοπ, τον Γκουαρντιόλα και τον Κόντε, ναι, εδώ πρόκειται για star. Το όλο προφίλ που χτίζουν φυσικά και είναι προσεγμένο.  Και το πρώτο που επικοινωνεί αυτό που είναι, δεν μπορεί παρά να μην είναι το ντύσιμό τους.

Πριν τα 00’s, λίγοι ήταν οι προπονητές εκείνοι που φρόντιζαν τόσο επιμελώς την εμφάνισή τους. Πλέον, λίγοι είναι οι προπονητές που διακρίνοντας για τα τεράστια μπουφάν στα χρώματα της ομάδας που κοουτσάρουν.

Φυσικά και δεν αποτελούν fashion icons. Αυτό που επικοινωνούν είναι μάλλον μια αυστηρότητα. Κοστούμι ραμμένο πάνω τους και μάλιστα, three pieces. Το γιλέκο είναι το νέο must των προπονητών. Εναλλακτικά, φορούν και πουλόβερ, με γραβάτα ή και χωρίς. Πολλές φορές, βέβαια, το κλασικό μπουφάν επιστρατεύεται, ιδίως στα χοντρά κρύα.

Ας δούμε κάποιες περιπτώσεις στυλάτων προπονητών, κάποιες μη και τον all star classic των ελληνικών πάγκων.