Στο γιγαντιαίο 41% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η  Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ποσοστό που αποτυπώνει τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού.

Με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιράζονται την πρώτη θέση με 15,5% αντίστοιχα, το φαινόμενο που ονομάζεται «Το Ποτάμι» φαίνεται να… φουσκώνει για τα καλά, αγγίζοντας το 7%, που στη συγκεκριμένη στιγμή φιγουράρει ως «τρίτη δύναμη».

Ακολουθεί το ΚΚΕ στο 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5% που φαίνεται –επιτέλους- να ξεφουσκώνει, το ΠΑΣΟΚ με 3,5% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 1,5%.

Αναποφάσιστοι, «δεν ψηφίζω», λευκά και άκυρα, «δεν ξέρω –δεν απαντώ» πιάνει 41% και είναι να απορεί κανείς πως μπορείς να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που σίγουρα ισχύει είναι πως ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει γοητεύσει ένα απολιτίκ ακροατήριο, καταφέρνοντας να γίνει trend πριν καν, δημοσιοποιήσει τις πολιτικές θέσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα (η έρευνα διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 10 Μαρτίου).

Αυτό άλλωστε είναι και ένα «στοίχημα». Θα χάσει «ακροατήριο» όταν τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας; Προφανώς και όχι. Δεν φαίνεται πως οι ηλικίες άνω των 52 να είναι συμπαθούντες της κίνησής του, ούτε οι «μπετόν αρμέ» δεξιοί, επίσης. Το που θα «κάτσει» η μπίλια, όμως, μοιάζει με μυστήριο τόσο μεγάλο, όσο και η εξαφάνιση του Boeing.

Παρατηρώντας ειδικά, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς, τριών κομμάτων δηλαδή με εκπροσώπηση στη Βουλή, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως το παιχνίδι τώρα ξεκινά!

(Φωτογραφία: Fosphotos, Αλέξανδρος Κατσής)