Είναι ένα από τα πιο αγαπητά accounts των ελληνικών social media, καθώς μας… πληροφορεί για όλα όσα συμβαίνουν στο στρατηγείο του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δηλώνει στέλεχος του Κινήματος και είναι από εκείνους του τύπους, τους ρομαντικούς, που περιμένει την επιστροφή των παραδοσιακών ψηφοφόρων.

Όταν του ζητήσαμε συνέντευξη, απάντησε καταφατικά, με την προϋπόθεση να μην ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πείσθηκε από τις διαβεβαιώσεις μας (μπορεί να μας πήρε και 2 δευτερόλεπτα), ζήτησε να πατήσουμε το REC.

Ποια είναι η καθημερινότητά σου στη Χαριλάου Τρικούπη;

Σύντροφε Γιώργο, θέλω κατ’αρχάς να σ’ευχαριστήσω για την ευκαιρία που δίνεις στους αναγνώστες σου να με γνωρίσουν καλύτερα. Όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς, ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόσο κοντά στον Βαγγέλη έχει κρίσιμες ευθύνες. Η καθημερινότητα μου χαρακτηρίζεται από άγχος και ανασφάλεια: θα βρω σήμερα το μπέικον που θέλει ο Βαγγέλης; Θα προλάβω να βγάλω την κόρα απ’τα ψωμάκια πριν τη μεσημεριανή διακομματική; Έχω φυσικά ένα λαμπρό επιτελείο ενός ατόμου που με στηρίζει κάθε στιγμή, τη μάνα μου. Μεγάλη πασοκομάνα.

Είσαι ένα από τα πιο δραστήρια μέλη του Κινήματος. Θα δούμε μια πανστρατιά ΠΑΣΟΚ και πάλι, λίγο πριν τις εκλογές;

Κατανοώ ότι πολύς κόσμος ονειρεύεται ξανά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, πυλώνα σταθερότητας, ανάπτυξης, ευημερίας, ασφάλειας, προοπτικής και πολλών άλλων τέτοιων. Για πανστρατιά πριν τις εκλογές δεν μπορώ να σου υποσχεθώ. Ούτε και για μετά τις εκλογές μπορώ να σου υποσχεθώ. Γενικά ο Βαγγέλης μας έχει πει να μην υποσχόμαστε, γιατί αυτό μας βγήκε τα πρώτα 30 χρόνια, αλλά όχι πια.

Πόσο υπολογίζεις πως είναι το «όλον ΠΑΣΟΚ»;

Φαντάσου το «όλον» ΠΑΣΟΚ σαν τον απόδημο ελληνισμό. Λένε ότι όσοι έλληνες ζουν εντός, άλλοι τόσοι ζουν εκτός Ελλάδας. Το ίδιο και με το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ένας πυρήνας ελπιδοφόρων στελεχών στο ΠΑΣΟΚ, κι άλλοι τόσοι μοιρασμένοι σε όλα τα κόμματα. Με άλλα λόγια όποια κομματική επιτροπή κι αν σηκώσεις, θα βρεις έναν πασόκο από κάτω. Γιατί σύντροφε Γιώργο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, είναι αντίληψη.

Γιατί δεν θα είσαι υποψήφιος σε κάποιο μεγάλο δήμο ή στο Ευρωψηφοδέλτιο; Είσαι εξαιρετικά δημοφιλής στο Twitter και το Facebook, άλλωστε…

Η αλήθεια είναι ότι δέχτηκα προτάσεις από πολλές χώρες της Ευρώπης να κατέβω υποψήφιος, αλλά μια μέρα που με κοίταζα με το ζιβάγκο μου στον καθρέφτη λέω «όχι Ντιπρέσντ, ο ελληνικός λαός σε χρειάζεται περισσότερο». Οι δημοτικές καλές είναι, αλλά μ’έφαγε ο Καμίνης.

Έχεις δεχθεί «συντροφικά μαχαιρώματα» και αν ναι, από ποια στελέχη του Κινήματος;

Ούτε ένα, ούτε δύο μαχαιρώματα, σύντροφε Γιώργο. Τρία. Το πρώτο ήταν απ’τον Τσουκάτο, γιατί είχε δει ο Σημίτης σε μένα μια σπίθα και ένιωσε ότι απειλείται. Το δεύτερο από τον Παπακωνσταντίνου, γιατί του’χα πάρει το στικάκι και με κυνηγούσε πάνω κάτω στον 1ο όροφο της Ιπποκράτους. Το τρίτο ήταν σε μια κοπή βασιλόπιτας από τη Λούκα Κατσέλη που γλίστρησε όταν πήγε να κόψει την πίτα και με πέτυχε στο αριστερό μπούτι. Έχω και φωτογραφία να σου δείξω, θες;

Ο ΓΑΠ απειλεί ξανά τον Βενιζέλο. Πιστεύεις πως μπορεί να επιστρέψει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ;

Πιο πιθανό είναι να γίνω εγώ ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρά ο ΓΑΠ. Βάσει δημοσκοπήσεων στο λέω. Ο Νικολακόπουλος μου το’πε, πάντα μιλώ με στοιχεία.

Ποιον από τους δύο θα στηρίξεις;

Αυτή είναι η ευκολότερη ερώτηση! Όπως έχω δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη, είμαι βαγγελικός μέχρι τον κόκκυγα. Αν πας κοντά στον Βαγγέλη και τον κοιτάξεις βαθιά στα μάτια, θα δεις μια πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα και ένα όραμα 20ετίας για τη χώρα. Το κάνω που και που αλλά με βρίζει γιατί τον τρομάζω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κίνημα… Ο ΣΥΡΙΖΑ ή Το Ποτάμι;

Μη μου λες τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, βγάζω φλούμπες μέχρι και στην πατούσα. Νομίζω πως σου απάντησα.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να «καταπιεί» τους 58 της Ελιάς;

Η Ελιά είναι μια πρωτοβουλία για την κεντροαριστερά από τους ανθρώπους της αλλά και από τον Βαγγέλη. Κάποιοι υστερόβουλοι θεωρούν ότι είναι μια προσπάθεια μας να συγκινήσουμε τους Κρητικούς που από πράσινοι επί τόσες δεκαετίες έγιναν ξαφνικά ροζ. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η προσπάθεια, προσωπικά πιστεύω ότι θα πατώσει αλλά δεν το λέω στο Βαγγέλη γιατί θα έχουμε κομματομουρμούρα για 2 μήνες.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου στελέχη μέσα στο Κίνημα;

Έχω τρία αγαπημένα στελέχη εντός ΠΑΣΟΚ και ένα εκτός. Το πρώτο είναι ο Βαγγέλης. Τί να πεις για αυτόν τον άνθρωπο; Θεωρείς τυχαίο το γεγονός ότι ηρέμησε η κατάσταση στην Ουκρανία με το που πήγε; Ούτε εγώ. Το δεύτερο είναι ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος. Όταν έχουμε κεντρικές επιτροπές και βαριέμαι μέχρι θανάτου, παρατηρώ το μουστάκι του και περνά η ώρα. Πάρι, σ’ευχαριστώ. Άλλο ένα λατρεμένο στέλεχος είναι η Φώφη. Με γοητεύει η ταχύτητα και η σπιρτάδα στον πολιτικό και η Φώφη το τερματίζει. Τέλος, θέλω να κάνω ειδική μνεία σε μια ψυχή που καταφέρνει να ζει και ν’αναπνέει μακριά απ’το ΠΑΣΟΚ, τη γλυκιά μου Μαριλίζα. Μαριλίζα, μην ξεχάσεις ποτέ τα κρυφά μας βλέμματα στις διυπουργικές. Ο σοσιαλιστής σου θα σε περιμένει πάντα στο γνωστό ταβερνάκι. Φιλάκια.

Υγ. Διαμαντοπούλου, μη σε πετύχω πουθενά.

Για να βρείτε τον DepressedPASOK στο Facebook, πατήστε εδώ, ενώ για να τον ακολουθήσετε στο Twitter κάντε κλικ εδώ.

 

(Φωτογραφίες Fosphotos, Παναγιώτης Τζάμαρος, Αγγελική Παναγιώτου)