Τη λέμε την αλήθεια μας. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι ο Jimi Hendrix είναι ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες όλων των εποχών, δεν ήμασταν ποτέ super fan της μουσικής του. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον εκτιμούμε και δεν του βγάζουμε το καπέλο για τη προσφορά του στη rock.

Για αυτό και πριν από λίγες μέρες που βγήκε το trailer του «All is by my side», το φιλμ για τη ζωή του Jimi, δεν μπορέσαμε να μην το δούμε. Κατά έναν περίεργο τρόπο ο Andre Benjamin (ξέρεις ο Andre 3000 των OutKast) θυμίζει εμφανισιακά πολύ Hendrix. Τώρα κατά πόσο θα καταφέρει να θεωρηθεί επιτυχημένη η ταινία είναι άλλο θέμα – αν σκεφτείς ότι δεν κατάφερε να πάρει τα δικαιώματα των τραγουδιών του μεγάλου κιθαρίστα.

https://www.youtube.com/watch?v=2QWxm89I5bo
 

Το σίγουρο είναι όμως, ότι τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει μερικές από τις καλύτερες μουσικές ταινίες. Δες ένα rock top5.

 

Great Balls of Fire (1989)

Ο πρωτεργάτης του rock ‘n’ roll Jerry Lee Lewis και η τρελή ζωή του, μέσα από μια ρομαντική -και αρκετά αθώα- ταινία. Σε βαθμό που ο ίδιος ο Lewis την απεχθανόταν. Ο Dennis Quaid ωστόσο ήταν εκπληκτικός.

https://www.youtube.com/watch?v=u9aobri6wyg

 

Im not there (2007)

Το να μεταφέρεις στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του Bob Dylan δεν είναι κάτι εύκολο. Και μάλλον το κατάλαβαν νωρίς αυτό στην παραγωγή του «I’m not there». Έξι ηθοποιοί κλήθηκαν να παίξουν των Bob σε διάφορες φάσεις της ζωής του, ενώ το όνομα του Dylan αναφέρετε μόνο στις αρχές του φιλμ. Πουθενά αλλού.

https://www.youtube.com/watch?v=gJzPSPkWTrM

 

24 hour party people (2002)

Η σκηνή του Μάντσεστερ, οι Joy Division και οι Happy Mondays, το Hacienda, ναρκωτικά και τρέλα. Η ζωή του Tony Wilson, αλλά και μία από τις χρυσές περιόδου της Βρετανικής μουσικής σκηνής μέσα από μια πανέμορφη ταινία. Λίγο στα όρια της φαντασίας, αλλά δεν μας πείραξε.

 

Walk the line (2005)

Η άνοδος, η πτώση και η… επιστροφή του Johnny Cash μέσα σε 136 λεπτά. Ο Joaquin Phoenix ίσως στον κορυφαίο ρόλο της καριέρας του ως Cash, η Reese Witherspoon τόσο καλή που σε… εκνεύριζε και η δισκογραφία του μεγάλου μουσικού στα καλύτερά της.

https://www.youtube.com/watch?v=rIfdWoHqeXE

 

Control (2007)

Ο αγαπημένος rock ποιητής της Βρετανίας, μέσα σε μια ταινία. Όλη η καταραμένη πορεία του Ian Curtis, του leader των Joy Division – από τα εφηβικά χρόνια και το δημόσιο υπαλληλίκι, μέχρι την καταξίωση και την αυτοκτονία. Καταπληκτικός ο Sam Riley στη πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση.