Ποπ κορν, αναψυκτικό (για κάποιους ποτό σε φλασκί) και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (24-30/10). 

Captain Phillips

Σκηνοθεσία: Paul Greengrass

Πρωταγωνιστές: Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Catherine Keener, Max Martini, Chris Mulkey

Πλοκή: Ο Tom Hanks στα χέρια Σομαλών πειρατών σε μία καθηλωτική ταινία δράσης και σύγκρουσης χαρακτήρων και ερμηνειών.

Trivia: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική το 2009, όταν το φορτηγό πλοίο υπό σημαία ΗΠΑ, MV Maersk Alabama, έγινε το πρώτο αμερικανικό πλοίο στο οποίο σημειώθηκε πειρατεία τα τελευταία διακόσια χρόνια.

To provocateur σχόλιο: Oh Captain, My Captain! Μαντέψτε ποιος βάζει πλώρη για τα Οσκαρ του 2014!

 

Δον Ζουάν

Σκηνοθεσία: Joseph Gordon-Levitt

Πρωταγωνιστές: Joseph Gordon-Levitt, Scarlett Johansson, Julianne Moore, Tony Danza

Πλοκή: Ενας καρδιοκατακτητής εθισμένος στο πορνό και μία κοπέλα «κολλημένη» με τις ρομαντικές κομεντί, προσπαθούν να τα βρουν με τις… εξωπραγματικές προσδοκίες τους, σε μία πανέξυπνη, ανατρεπτική κωμωδία.

Trivia: Ο Joseph Gordon-Levitt, που είναι και σεναριογράφος της ταινίας, έγραψε το ρόλο ειδικά για την Scarlett Johansson, πριν καν εκείνη δεχτεί να συμμετέχει.

Το provocateur σχόλιο: Κοιτώντας τους δύο πρωταγωνιστές πάντως, περισσότερο μου κάνει η Scarlett για κολλημένη με το πορνό και ο Joseph για καλό παιδάκι. Όχι, τη λέω την αλήθεια μου.

 

Μείνε Δίπλα Μου

Σκηνοθεσία: David Lowery

Πρωταγωνιστές: Rooney Mara, Casey Affleck, Ben Foster

Πλοκή: Στο Τέξας των 70’s, ζευγάρι παρανόμων αναγκάζεται να μείνει χωριστά για κάποια χρόνια, καθώς εκείνος αναλαμβάνει την ευθύνη και πάει φυλακή, για ένα έγκλημα της γυναίκας του. Τέσσερα χρόνια αργότερα δραπετεύει για να βρεθεί και πάλι κοντά στην οικογένειά του, τα πράγματα όμως δεν θα πάνε ακριβώς όπως τα έχουν σχεδιάσει.

Trivia: Η ταινία απέσπασε τα βραβεία Φωτογραφίας και Παραγωγού στο Φεστιβάλ του Sundance 2013, ενώ ήταν υποψήφια για το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

Το provocateur σχόλιο: Θα μπορούσε να πάρει και το βραβείο video clip, γιατί με τέτοιο μοιάζει περισσότερο παρά με ταινία.

https://www.youtube.com/watch?v=H-Fc5athw4I