Την περασμένη εβδομάδα ο Carles Puyol ανακοίνωνε ότι στο τέλος της σεζόν αφήνει τη Μπαρτσελόνα, μετά από 15 χρόνια στη πρώτη γραμμή της ομάδας. Και όπως ήταν αναμενόμενο όλη η Βαρκελώνη στεναχωρήθηκε που χάνει τον αρχηγό της. Αλλά πάνω από όλους ένας άνθρωπος – ένας παίκτης των Καταλανών που είχε μεγαλώσει δίπλα του. Ο Gerard Pique δεν δίστασε να «στείλει» στον Puyol μέχρι και ανοικτή επιστολή για να εκφράσει τη θλίψη του. 

«Ο φύλακας άγγελό μου. Η στιγμή ήρθε. Φεύγεις. Κι αν αυτή είναι η ροή της ζωής, μου είναι δύσκολο να με φανταστώ στην ομάδα χωρίς εσένα δίπλα μου» είπε ο Pique, δείχνοντας ότι ο Puyol είναι κάτι παραπάνω από ένας συμπαίκτης. Είναι φίλος του. Και οι φιλίες στο ποδόσφαιρο δεν είναι λίγες. Πολλοί είναι αυτοί οι παίκτες που ξεκινούν από τα παιδικά τμήματα και μένουν για πολλά χρόνια ο ένας δίπλα στον άλλον. Μοιράζονται στιγμές χαρές και λύπης μέσα στο γήπεδο. Ουσιαστικά περνάνε περισσότερο χρόνο μαζί, παρά με τις οικογένειές τους. 

Έτσι με αφορμή τη σχέση Pique-Puyol ας θυμηθούμε μερικές κολλητές φιλίες που έγραψαν ιστορία στον κόσμο του ποδοσφαίρου. 

Ο Gary Neville με όλη τη γενιά του ’92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αλήθεια είναι πως εκείνη η ομάδα, που πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 και μεγάλωσε κάτω από τις οδηγίες του Alex Ferguson ήταν μια από τις πιο δεμένες που έχουμε δει ποτέ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Όμως ο Gary Neville ήταν αυτός που ξεχώρισε καθώς κατάφερε να είναι κολλητός σχεδόν με όλους τους συμπαίκτες του. Καλό παιδί. Έγινε κουμπάρος με τον David Beckham, άνοιξε εστιατόριο μαζί με τον Ryan Giggs, μέχρι και με τον Paul Scholes φιλήθηκε στο… στόμα μέσα στο γήπεδο μετά από μια νίκη της Γιουνάιτεντ. 

 

John Terry και Frank Lampard

Ήταν μαζί στα νεανικά τμήματα της Γουέστ Χαμ, από το 2001 ένωσαν και πάλι τους δρόμους τους στην Τσέλσι και μέχρι σήμερα αποτελούν ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά δίδυμα του ποδοσφαίρου. Έχουν περάσει ωραίες στιγμές, αλλά και άσχημες, όμως όπως φαίνεται δεν μπορεί ένας χωρίς τον άλλον. Ο ηγέτης της άμυνας από τη μία Terry, ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής από την άλλη Lampard, οδηγούν την Τσέλσι. 

 

Andy Carroll και Kevin Nolan

Ο ένας είναι 25 ετών, ο άλλος 31. Ωστόσο αυτά τα έξι χρόνια διαφοράς δεν τους εμπόδισαν να γίνουν κολλητοί. Συναντήθηκαν στη Νιούκαστλ το 2006 όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ο Andy Carroll και από τότε ο Kevin Nolan τον καδοθηγούσε. Μάλιστα όταν ο νεαρός επιθετικός είχε προβλήματα με τον νόμο, για να χαλαρώσει μετακόμισε στο σπίτι του Nolan. Μάλιστα οι δυο τους από φέτος βρίσκονται πάλι στην ίδια ομάδα, καθώς παίζουν στη Γουέστ Χαμ. 

 

Jose Mourinho και Marco Materazzi

Πολλοί είναι οι παίκτες που αντιπαθούν τον Jose Mourinho, εξαιτίας της εκκεντρικής συμπεριφοράς του. Αλλά αυτό μην το πείς στον Marco Materazzi. Ο Ιταλός αμυντικός και ο Πορτογάλος προπονητής συνεργάστηκαν στην Ίντερ και το 2010 την οδήγησαν έως και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Materazzi τον θεωρεί τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, του είναι αφοσιωμένος και δεν δίστασε να βάλει τα κλάματα όταν ο Mourinho ανακοίνωσε ότι φεύγει από την ομάδα το καλοκαίρι του ’10. 

 

Cristiano Ronaldo και… Cristiano Ronaldo

Ναι, έπρεπε να το περιμένεις αυτό να έρθει. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη, το μεγάλο αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι γνωστό ότι λατρεύει τον εαυτό του! Μόνο. Ακόμα και μέσα στο γήπεδο πρώτα θα σκεφθεί να δώσει πάσα από το δεξί πόδι στο αριστερό και μετά θα δει για τους συμπαίκτες του. Και δεν διστάζει να το δείχνει με τις δηλώσεις του: «Ο κόσμος με ζηλεύει που είμαι όμορφος, πλούσιος και τόσο καλός», «είμαι ο πρώτος, δεύτερος και τρίτος καλύτερος παίκτης του κόσμου» και άλλα τέτοια ωραία έχει πει το στοματάκι του. Και όταν δεν μιλάει, απλά ποζάρει στον φακό με ύφος «πόσο τέλειος είμαι»!