Μούσκεμα έγινε η Ελλάδα μέσα στην εβδομάδα – και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι βροχές και οι ξαφνικές μπόρες δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους δρόμους, ενώ ένα… ποτάμι ήρθε να κάνει άνω-κάτω την πολιτική σκηνή της χώρας. Είπαμε, πολύ νερό. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε το κόμμο «Το Ποτάμι», αρκετές αντιδράσεις στα social media, αλλά η πρώτη δημοσκόπηση ήταν αρκετά ικανοποιητική. Βέβαια μετά ήρθε η τρόικα, αλλά και ο πρόεδρος της Γερμανίας και όλα τα βλέμματα στράφηκαν εκεί – και φυσικά ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. 

Στις ΗΠΑ βέβαια όλοι είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους: τα βραβεία Όσκαρ. Εκεί που βρέθηκαν όλοι οι μεγάλοι stars του Hollywood, σε μια λαμπερή τελετή. Οι εντάσεις σε Ουκρανία και Βενεζουέλα συνεχίζονται, την ώρα που η στρατιωτική εκπαίδευση στη Κίνα μοιάζει αρκετά εντυπωσιακή (και τρομακτική). 

Δες την εβδομάδα μέσα από 20 εντυπωσιακές φωτογραφίες. 

 

Κυριακή 2/3 

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές σθμμετείχαν στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. 

 

Παρέλαση καρναβαλιστών στην Πλάκα στο τελευταία βράδυ των Αποκριών. 

 

Λίγες ώρες μένουν για να αρχίσει η μεγάλη βραδιά των βραβείων Όσκαρ στο Λος Άντζελες. 

 

Δευτέρα 3/3 

Καθαρά Δευτέρα και από το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άνθρωποι πήγαν στη Βαρβάκειο αγορά για να αγοράσουν τα απαραίτητα. 

 

Ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος την Καθαρά Δευτέρα και αντί για χαρταετούς είδαμε πολλές… ομπρέλες. Πάντως οι τουρίστες έκαναν το πέρασμά τους από την Ακρόπολη. 

 

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Βενεζουέλα εναντίον της κυβέρνησης. 

 

Τρίτη 4/3 

Συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Εύαγγελου Βενιζέλου σχετικά με τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο Υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Παρουσίαση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, Το Ποτάμι. 

 

Εκπαίδευση στρατιωτών στη Κίνα. 

 

Τετάρτη 5/3 

Συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο στο υπουργείο Εξωτερικών. 

 

Συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μιας άνεργης λόγω χρεών. 

 

Σύσκεψη του πρωθυπουργού στο μέγαρο Μαξίμου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιάννη Στουρνάρα, με θέμα τις διαπραγματεύσεις με την την τρόικα. 

 

Μια μέρα μετά την Αθήνα, οι Black Rebel Motorcycle Club ξεσήκωσαν και τη Θεσσαλονίκη. 

 

Πέμπτη 6/3 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Joachim Gauck κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο. 

 

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας μετά απο συγκέντρωση διαμαρτυρίας οικοδόμων, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου. 

 

Αφιέρωμα 20 χρόνια χωρίς την Μελίνα Μερκούρη στο μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. 

 

Παρασκευή 7/3 

Συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας με τους εκπροσώπους της τρόικας. 

 

Σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής για την προετοιμασία για τις 3 εκλογικές μάχες στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. 

 

Το βιβλίο του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, σε πάγκο πλανόδιου βιβλιοπώλη στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Σάββατο 8/3

Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» στο ΣΕΦ για την Κεντροαριστερά. 

 

Φωτογραφίες: FosPhotos / Μενέλαος Μυριλλάς, Παναγιώτης Τζάμαρος, Αγγελική Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Άγγελος Χριστοφιλόπουλος