Μια μικρή πόλη στη Λουιζιάνα σοκάρεται όταν ο Τύπος αποκαλύπτει κακοποίηση ανηλίκων σε θρησκευτικό σχολείο της περιοχής. Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Και τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν οι φήμες κάνουν λόγο για σατανισμό στους κόλπους της τοπικής Εκκλησίας. Σου θυμίζει τίποτα αυτή η ιστορία; Μήπως τη πλοκή από το «True Detective»;

Και όμως η παραπάνω φρικιαστική ιστορία είναι αληθινή. Οι αποκαλύψεις έγιναν το 2005 και αφορούσαν την Hosanna Church στη Λουιζιάνα. Εκείνη τη χρονιά η κοινωνία της μικρής πόλης Ποντατούλα σοκαρίστηκε. Ο πάστορας της εκκλησίας Louis David Lamonica παραδόθηκε στις αρχές και παραδέχθηκε την κακοποίηση ανηλίκων έως το 2003 – χρονιά που έκλεισε η Hosanna Church.

Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους αστυνομικούς, η υπόθεση είχε σχέση και με τον σατανισμό. Οι αστυνομικοί είπαν ότι τους αποκάλυψε ότι το 2000 «τοποθετήσαμε ένα μικρό κορίτσι πάνω σε μια πεντάλφα, σφάξαμε μια γάτα και λούσαμε τη κοπέλα με το αίμα της. Από τότε αρχίσαμε να λατρεύουμε τον Σατανά». Μάλιστα ανέφεραν ότι η Ποντατούλα είχε δύο εκκλησίες – μία φανερή για τους πιστούς και μία κρυφή για τους σατανιστές.

Το 2008 ο Lamonica οδηγήθηκε στο δικαστήριο, μαζί με 6 ακόμα άτομα και καταδικάστηκε σε ισόβια για την κακοποίηση ανηλίκων. Μετά από έρευνα δημοσιογράφων, ο δικαστής τόνισε ότι η υπόθεση είχε σχέση μόνο με τους βιασμούς και όχι με τον σατανισμό. Ενώ και οι κάτοικοι στη μικρή πόλη στη Λουιζιάνα είναι διχασμένοι, καθώς οι φήμες για σατανισμό στους κόλπους της εκκλησίας παραμένουν έως σήμερα φήμες. Πάντως αρκετοί παραδέχονται ότι μετά τις αποκαλύψεις σταμάτησαν να πηγαίνουν στην εκκλησία για αρκετούς μήνες.

Όσο για το «True Detective»; Το στόρι της σειράς μοιάζει αρκετά με την παραπάνω υπόθεση. Ωστόσο ο δημιουργός της Nic Pizzolatto δεν έχει αποκαλύψει την πηγή έμπνευσής του ακόμα. Το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν ότι «έψαξα στο Google τα αποτελέσματα που δίνουν οι λέξεις “Σατανισμός”, “σχολείο” και “Λουιζιάνα”. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα αποτελέσματα είχε».