Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, έχει «κερδίσει» τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον οποίο ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» είχε… έρωτα.

Ο ιδιοκτήτης των «ερυθρολεύκων» είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία σε πρωτάθλημα, κύπελλο Ελλάδας και Τσάμπιονς Λιγκ και στο μυαλό του -μέχρι πρότινος- είχε σφηνωθεί η ιδέα να κρατήσει και την επόμενη σεζόν τον 51χρονο προπονητή.

Η βαριά ήττα, ωστόσο, από τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη, θα έλεγε κανείς ότι «πόνεσε». Και όχι άδικα. Όσο κοστίζει ολόκληρο το ρόστερ των «πρασίνων», παίρνει μόνο ο Μίτσελ, τουτέστιν περί τα 2 εκατ. ευρώ. Για να μην πούμε πόσα λιγότερα παίρνει ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αμείβεται με το… 1/10, δηλαδή 200.000 ευρώ. 

Για τον Μίτσελ, λοιπόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχει αλλάξει τίποτε απολύτως. Εκτός κι αν τα πράγματα συνεχίσουν να έχουν αυτή την καταστροφική εξέλιξη που είχε το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Το πρωτάθλημα, βεβαίως, δεν χάνεται. Αυτό που περιμένει, πλέον, το αφεντικό των «ερυθρολεύκων» είναι το διπλό στην Τούμπα και η πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδας σε βάρος της ομάδας του Σαββίδη, κάτι που θα τη φέρει ακόμα πιο κοντά στο νταμπλ. Αυτό το τελευταίο δε, αν επιτευχθεί με εκδίκηση σε βάρος του τριφυλλιού, θα είναι… φάρμακο για την πληγή που άνοιξαν ο Μπεργκ και η παρέα του.

Επιπλέον, η μεγάλη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ, δημιούργησε προσδοκίες. Και απέναντι σε αυτή την πεσμένη Γιουνάιτεντ ο Βαγγέλης Μαρινάκης περιμένει να ζήσει τη μεγάλη πρόκριση στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης.

Κανείς δεν λέει ότι ο Μίτσελ κρίνεται από όσα διαβάσατε παραπάνω. Δεν θα ήταν όμως ψέμα, να γραφτεί και να ειπωθεί, ότι το νταμπλ και η εμφάνιση-αποτέλεσμα κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» δεν είναι παντελώς άσχετα με τον Ισπανό.