Δεν υπήρχε αγοράκι στα eighties και τα nineties, που μαζί με τους G.I. Joe, δεν τρελαινόταν και με τους Transformers. Τα καρτούν δηλαδή. Ποιος δεν υποστήριξε με πάθος τον Optimus Prime και τη παρέα του; Και μόνο για αυτό το 2007 ενθουσιαστήκαμε όταν τα Autobots πήραν… μέταλλο και ρόδες, και ήρθαν να καταλάβουν τη μεγάλη οθόνη. Όμως τελικά το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε.

Η original ταινία ήταν συμπαθητική (κάπως), ενώ τα δύο sequel που ακολούθησαν το 2009 και 2011, απλά μας πήγαν από τη μία απογοήτευση στην άλλη.

Είχαμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε τον Megatron να λιώσει το Shia LaBeouf για να τελειώνουμε. Η μοναδική σταθερή αξία που είχαν οι κινηματογραφικοί «Transformers» ήταν τα θηλυκά – πρώτα η Megan Fox για να έρθει στη συνέχεια η Rosie Huntington-Whiteley. Πάλι καλά, είχαμε κάτι ωραίο να βλέπουμε.

Άρα, λογικό ήταν, όταν ακούστηκε το 4ο φιλμ, να μην υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός. Αλλά κοίτα να δεις που μπορεί το «Transformers: Age of Extinction» να κάνει τη διαφορά. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε πλέον τον Mark Wahlberg, στην ωραία της παρέας βλέπουμε την εντυπωσιακή 19χρονη Nicola Peltz, ενώ το trailer βγάζει μάτια.

Δες το και θα καταλάβεις.