Τα τελευταία 15 χρόνια είναι γνωστή και ως Galacticos (δηλαδή Γαλαξιακοί). Και ο λόγος είναι αυτός: είχε στις τάξεις της τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Και η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι stars της στρογγυλής θεάς δεν έχουν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2000 και μετά. Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham, Roberto Carlos, Michael Owen, Kaka, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Mesut Ozil είναι μερικοί από τους παίκτες που έχουν ντυθεί στα λευκά την τελευταία 15ετια δημιουργώντας κάθε χρόνο μια υπερομάδα των γηπέδων, αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που η Ρεάλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη – και σίγουρα ο πιο γνωστός. Μέχρι το 2000 είχε σαρώσει όλους τους τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη, κερδίζοντας δίκαια των τίτλο της «Βασίλισσας».

Και όμως όλα ξεκίνησαν το 1902, όταν μια παρέα απόφοιτων αγγλικών πανεπιστημίων αποφάσισε να δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Τη βάφτισαν Μαδρίτη (το Ρεάλ προστέθηκε το 1920) και αποφάσισαν να κατακτήσουν τον πλανήτη. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό έπρεπε να περάσουν αρκετά χρόνια και να αναλάβει τη προεδρία ο Santiago Bernabéu. Στα 12 χρόνια που έμεινε στην ομάδα, η Ρεάλ κέρδισε 9 πρωταθλήματα Ισπανίας και 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, έχοντας στις τάξεις της παίκτες όπως τους Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas και Raymond Kopa.

Από εκείνη την περίοδο και μετά, κανένας δεν κατάφερε να της πάρει τον τίτλο της Βασίλισσας. Ναι, η Ρεάλ πέρασε και τα πέτρινα χρόνια της, όπου έβλεπε το τρόπαιο με τα κιάλια, όμως ποτέ δεν έχασε τη δύναμή της και το κυριότερο την αίγλη της. Δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες δεκαετίες πάντα βρίσκεται στη λίστα με τις πιο πλούσιες ομάδες του κόσμου, ενώ κάνει τις πλέον εντυπωσιακές και ακριβές μεταγραφές.

Συνολικά, σε αυτά τα 112 χρόνια ζωής, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 32 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα, 9 Σούπερ Καπ, 9 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Κύπελλα UEFA και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.