Ιστορικό το διπλό στο Φάληρο. Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος, μεταξύ των «αιωνίων». Δίκαια ο Ολυμπιακός έχασε και έπεσε από τα σύννεφα και ακόμα πιο δίκαια ο Παναθηναϊκός ξεσάλωσε και το μόνο που έλειψε από τη μίνι-φιέστα ήταν οι… Scorpions και το «σικ» We are the champions.
 
Πώς εξηγείται, όμως, το αποτέλεσμα που δεν περίμενε ούτε ο Αλαφούζος; Θα σας πούμε στα γρήγορα, σε τρεις φάσεις, σύμφωνα με τη ροή το αγώνα. Διότι τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή.
 
1. Ο Ολυμπιακός είναι κλειδωμένος. Τα μεγάλα του ατού με πρώτο και καλύτερο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, προσπαθούν να αμολήσουν καλούμπα, αλλά οι εντολές του Αναστασίου κάνουν το σύνολο του Μίτσελ περισσότερο να… πετάει χαρταετό, παρά να παίζει μπάλα της προκοπής. Θυμηθείτε ότι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «ερυθρολεύκων» ήταν ο… Χολέβας στο πρώτο ημίχρονο. Σαρανταπεντάλεπτο που είδαμε τον Ολαϊτάν να «παγώνει» το γήπεδο με την ξαφνική πτώση του. Πτώση που «πήρε» μαζί της και τους άλλους 11.
 
2. Μάρκους Μπεργκ. Ο άνθρωπος-απογοήτευση στη Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα του Αμβούργου (σ.σ. σας έχει γράψει σχετικά το Provocateur), έγινε ο άνθρωπος-αποκάλυψη στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός βιώνει τη δεύτερη νιότη του και έδειξε ότι είναι γνήσιος Σκανδιναβός: ψυχρός εκτελεστής. Στην απόδοσή του προσθέστε την υπεροψία των αμυντικών των πρωταθλητών και το σαρακοστιανό γλυκό έδεσε και «κρέμασε» τα ζύγια της κούπας που ετοίμαζαν στο λιμάνι, μετά την αυτοκτονική ισοπαλία του ΠΑΟΚ στον Εργοτέλη.
 
3. Η φάση του πέναλτι. Ο Κουτρουμπής γκρεμίζει τον Βαλντέζ και ο Τσόρι στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα. Ο Αργεντίνος, όμως, πετάει τη μπάλα μακριά από το τέρμα και σκοτώνει την τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
 
Η συνέχεια είναι γνωστή. Η Δευτέρα «ξύπνησε» πεντακάθαρη για την Πανάθα και βουρκωμένη γα τον Θρύλο.
 
Καλή Σαρακοστή…