Δεν υπάρχει παιδί που να μην έχει μεγαλώσει μαζί του. Άλλωστε μαζί με τον Λούκι Λουκ τον Αστερίξ, έχουμε μεγαλώσει μαζί του και με τις περιπέτειές του. Ναι, ο Τεντέν ήταν, είναι και θα είναι ένας από τους αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων. Οι τρελές στιγμές που ζούσε, οι σοφίες και η λογική του, αλλά και η παρέα του (ο καπετάνιος Χάντοκ και ο σκύλος Μιλού) δημιουργούσαν έναν μοναδικό συνδυασμό. 

Ωστόσο, μέχρι να φτάσει να γίνει ο Τεντέν ένας κόμικ ήρωας, έπρεπε να έρθει στη ζωή ένας άνθρωπος: ο Georges Prosper Remi. Ή όπως έγινε γνωστός Herge.

Γεννήθηκε στις 22/5/1907 στο Βέλγιο και από νωρίς έδειξε να αγαπάει το σινεμά και τους χαρακτήρες του. Με το σχολείο δεν τα πήγαινε καλά, ενώ τα παιδικά του χρόνια τα είχε χαρακτηρίσει ως γκρίζα και βαρετά. Στα 19 του άρχισε να δίνει τα πρώτα του δείγματα στο σκίτσο, μέσα από ένα κόμικ με τίτλο «Totor» και το 1929 έφερε στον κόσμο το μεγάλο του δημιούργημα: τον Τεντέν. Αρχικά ο νεαρός με το περίεργο τσουλούφι έκανε την εμφάνισή του στο παιδικό ένθετο Le Petit Vingtième της εφημερίδας Le XXe Siècle, ενώ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι περιπέτειες του μεταφέρθηκαν στη Βελγική εφημερίδα Le Soir, προτού αρχίσει να κυκλοφορεί το εβδομαδιαίο περιοδικό Τεντέν από το 1946 και μετά.  

Βέβαια πολλά έχουν ακουστεί για τον Herge και τις σχέσεις του (ή ανοχή του) με τους Ναζί. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο υπό κατοχή Βέλγιο, ο κομίστας είχε πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα, ενώ σε κάποιες ιστορίες του, ο Τεντέν έχει δίπλα του επιστήμονες από χώρες που είχαν σχέση με τον Άξονα και μεγάλος του αντίπαλος ήταν ένας Αμερικανοεβραίος τραπεζίτης. Μετά τη πτώση του Χίτλερ, οι Βέλγοι παρτιζάνοι συγχώρεσαν τον Herge. 

Πάντως ο Βέλγος κομίστας δέχθηκε ανά περιόδους σκληρή κριτική από τον Τύπο, επειδή στον Τεντέν έβγαζε αρκετά ρατσιστικά στοιχεία, ενώ έδειχνε το μίσος του για τον κομμουνισμό. Ο Herge άφησε την τελευταία του πνοή στις 3 Μαρτίου 1983. Οι Περιπέτειες του Τεντέν θεωρούνται από τα πλέον επιτυχημένα κόμικ, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες.