Ήταν 11.30 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Ιταλός διαιτητής Ρόκι σφύριζε για τελευταία φορά στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ένα ξέφρενο πάρτι στηνόταν στο Γ. Καραϊσκάκη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κάνει την έκπληξη, νικώντας με 2-0 τους «Μπέμπηδες» και έβαζαν τις βάσεις για πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και λίγες ώρες αργότερα το… πάρτι συνεχιζόταν στον Τύπο. Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές εφημερίδες υποκλίθηκαν στον Ολυμπιακό και τον Μίτσελ, ενώ οι Βρετανοί έβαλαν στον στόχαστρό τους τον Ντέιβιντ Μόγιες.

 

Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ άκουσε ουκ ολίγα από τους δημοσιογράφους της χώρας του, με τους περισσότερους να του δίνουν… deadline 2 εβδομάδων. Ή θα ανατρέψει την κατάσταση στο Μάντσεστερ ή θα ζητήσουν το κεφάλι του για παραδειγματισμό!

«Χωρίς ιδέα, χωρίς στόχο, χωρίς βοήθεια! Η Γιουνάιτεντ έπιασε πάτο καθώς γνώρισαν σοκαριστική ήττα στην Ελλάδα» έγραφε η Telegrapht. Ενώ η Sun έμεινε πιστή στον δικό της τρόπο γραφής: «Μουσακάς για τον Μόγιες! Τελειώνει ο χρόνος για τη Γιουνάιτεντ η οποία υπέστη Ελληνική τραγωδία». Για την Daily Mail η ήττα των «Μπέμπηδων» ήταν μια ταπείνωση και το έδειξε με τεράστια γράμματα.

Το μεγάλο BBC ήταν πιο ευγενικό και ανέφερε ότι «η Μάντσεστερ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της εξόδου από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στους “16” της διοργάνωσης» ενώ η Sporting Life έγραψε: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να κάνει τα πάντα εάν θέλει να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, μετά την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό».

Πάντως και ο υπόλοιπος Ευρωπαϊκός Τύπος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Μίτσελ και τους παίκτες του.

Marca: H κρίση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπερνάει τα σύνορα. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έδωσε το χτύπημα.

Αs: O Ολυμπιακός του Μίτσελ δίνει ένα μάθημα στη Μάντσεστερ του Μόγιες.

Sport.es: Ο Ολυμπιακός άφησε τη Γιουνάιτεντ σε ένα ναυάγιο.

Gazzetta dello Sport: Τι πλήγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νικήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό.

Sport Mediaset: Μία ελληνική τραγωδία. Η Γιουνάιτεντ στην κόλαση, Χρειάζεται ανατροπή στο Μάντσεστερ.

Reppublica: Νοκ-άουτ η Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται.

Equipe: Κρύο ντους για τη Μάντσεστερ.

France Football: H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκοτείνιασε στον Πειραιά.