Είναι μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς στην μεγάλη οθόνη, έχοντας ερμηνεύσει εντυπωσιακούς ρόλους στα περίπου 40 χρόνια πορείας της. Και εξίσου εντυπωσιακή είναι και οι τροπαιοθήκη της. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει προταθεί 18 φορές στα βραβεία Όσκαρ, έχοντας κερδίσει τελικά 3 χρυσά αγαλματάκια. 

Ωστόσο, όπως φαίνεται η Meryl Streep δεν έχει επικρατήσει μόνο των αντιπάλων της στη μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου. Έχει καταφέρει να κερδίσει μέχρι και τον Θεό! Το περιοδικό The Film Experience κοίταξε τις τελετές των βραβείων Όσκαρ τα 12 τελευταία χρόνια και είδε ότι στις ομιλίες τους οι ηθοποιοί και συντελεστές ταινιών έχουν ευχαριστήσει την Streep 4 φορές, ενώ τον Θεό μόνο τρεις! Δηλαδή η βοήθεια της 64χρονης ηθοποιού είναι πολύ σημαντικότερη σε ένα φιλμ από τον Παντοδύναμο. Και ποιοι, οι Αμερικάνοι που λένε πιο συχνά το «ευχαριστώ τον Θεό» και από την καλημέρα. 

Βέβαια η Streep δεν είναι η μοναδική που το έχει πετύχει αυτό κόντρα στο Θεό. Παλιότερα ένα από τα μεγάλα κεφάλια των στούντιο του Hollywood, ο Harvey Weinstein, είχε αναφερθεί στους λόγους των ηθοποιών 12 φορές, δηλαδή μία περισσότερη από τον Θεό.