Έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια από τη μέρα που «άφησε» αυτόν τον κόσμο (5 Οκτωβρίου 2011) και όμως συνεχίζει να υπάρχει ανάμεσά μας. Άλλωστε δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ήταν αυτός που άλλαξε την τεχνολογία με τις ιδέες του, έδωσε στυλ στα gadgets, δημιούργησε μόδες και έκανε την Apple την μεγαλύτερη tech αυτοκρατορία του πλανήτη. 

Ο Steve Jobs, που γεννήθηκε 24 Φεβρουαρίου 1955, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, με όραμα. Περίεργος; Σίγουρα. Αλλά στην τελική, ποιος δεν είναι; Και επειδή είναι τα «γενέθλιά» σήμερα, αποφασίσαμε να θυμηθούμε 15 εμπνευσμένες του φράσεις. Άλλωστε για τη ζωή του, τις τρέλες του και τα επιτεύγματά του, έχουν γραφτεί χιλιάδες λέξεις. Η ουσία ήταν τι κρυβόταν στο μυαλό του. 

«Το να έχεις στο μυαλό σου ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφεύγεις την παγίδα να σκέπτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις»

«Πιστεύουμε ότι παρακολουθείς τηλεόραση όταν θέλεις να βάλεις τον εγκέφαλό σου εκτός λειτουργίας και δουλεύεις στον υπολογιστή σου όταν θέλεις να βάλεις τον εγκέφαλό σου σε λειτουργία»

«Είμαι το μοναδικό άτομο που γνωρίζω που έχει χάσει ένα τέταρτο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα χρόνο… Κάτι τέτοιο, διαμορφώνει το χαρακτήρα σου»

«Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για μένα … Το να πηγαίνεις για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι έχω κάνει κάτι υπέροχο … αυτό είναι που με νοιάζει» 

«Ο Bill Gates θα ήταν πιο ανοιχτόμυαλος αν είχε πάρει ουσίες όταν ήταν νεότερος»

«Είμαι ο μόνος που ξέρω ότι έχει χάσει 250.000.000δολάρια μέσα σε ένα χρόνο…. Είναι κάτι που σου φτιάχνει χαρακτήρα»

«Πρέπει να πεις όχι σε 1.000 πράγματα και ιδέες για να βεβαιωθείς ότι δεν παίρνεις το λάθος δρόμο»

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους είναι η επιμονή»

«Είμαι τόσο περήφανος για ό, τι δεν κάνουμε όπως είμαι και για ο,τι κάνουμε»

«Δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τόσα πολλά πράγματα, και κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να είναι πραγματικά εξαιρετικό. Επειδή αυτή είναι η ζωή μας»

«Η καινοτομία ξεχωρίζει τον ηγέτη από τον οπαδό»

«Να έχεις κριτήριο σου πάντα την ποιότητα. Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον όπου η τελειότητα είναι το αναμενόμενο»

«Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για μένα. Το να πηγαίνεις για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι έχω κάνει κάτι υπέροχο, αυτό είναι που με νοιάζει»

«Μερικές φορές όταν πας να κάνεις μια καινοτομία, θα κάνεις λάθη. Είναι καλύτερο να τα αναγνωρίσεις και να τα παραδεχτείς γρήγορα και να προχωρήσεις στην βελτίωση των άλλων καινοτομιών σου»

«Άξιζα πάνω από 1.000.000 δολάρια όταν ήμουν 23 χρονών, πάνω από 10.000.000 δολάρια όταν ήμουν 24 χρονών, πάνω από 100.000.000 δολάρια όταν ήμουν 25 και αυτό δεν ήταν κάτι το σημαντικό για μένα γιατί ποτέ δεν έκανα κάτι για τα χρήματα»