Ο πρώτος κύκλος πέρσι εντυπωσίασε. Ο δεύτερος όμως φέτος, μας άφησε άφωνους. Γιατί στο παιχνίδι της εξουσίας και της δύναμης δεν μπορείς να διστάσεις. Δεν μπορείς να λυπηθείς. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα – και αποφασισμένος να αφήσεις «θύματα» στο πέρασμά σου.

Και ο Frank Underwood το ξέρει πολύ καλά αυτό. Και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του πάρει τη θέση που (θεωρεί ότι) του αξίζει. Το «House of Cards» σε μεταφέρει σε ένα πολιτικό θρίλερ που δείχνει με ωμό τρόπο τα παιχνίδια εξουσίας, πίσω από τις κάμερες, τις χειραψίες και τα χαμόγελα. Και ο Kevin Spacey ενσαρκώνει μοναδικά τον αδίστακτο πολιτικό, που οι ίντριγκες και τα σενάρια συνομωσίας είναι μέρος της καθημερινότητάς του. Δεν θεωρείται τυχαία ως ο Μακιαβέλι του 21ου αιώνα.

Και όταν ζεις σε αυτό τον κόσμο και μοναδικό στόχο την κατάκτηση της κορυφής, εκτός από σκληρός, γίνεσαι και σοφός. Και ο Frank Underwood έχει πει πολλές σοφίες σε αυτά τα δύο χρόνια. Και φαντάσου τι έχει να πει μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς ανακοινώθηκε πως το «House of Cards» πάει και για 3η σεζόν. Περαστικά μας…

Ένα «διδακτικό» top10

«Να χαιρετάς με το δεξί σου χέρι, αλλά πάντα να κρατάς μια… πέτρα στο αριστερό»

 

«Εμείς που βρισκόμαστε στην κορυφή της “διατροφικής αλυσίδας” δεν μπορούμε να δείχνουμε έλεος. Ένας είναι ο κανόνας: ή είσαι ο κυνηγός ή ο κυνηγημένος»

 

«Ένας μεγάλος άνδρας κάποτε είχε πει: όλα έχουν να κάνουν με το σεξ, εκτός από ένα πράγμα. Το σεξ! Το σεξ έχει να κάνει με τη δύναμη»

 

«Οι φίλοι κάνουν τους χειρότερους εχθρούς»

 

«Ο δρόμος για την εξουσία είναι γεμάτος υποκρισία και πολλές απώλειες. Για αυτό μην μετανιώνεις ποτέ»

 

«Η επιτυχία είναι ένας συνδυασμός προετοιμασίας και τύχης»

 

«Όλοι οι μάρτυρες θέλουν να πέσει ένα σπαθί πάνω στο κεφάλι τους. Για αυτό εσείς ακονίστε καλά τη λεπίδα, κρατήστε γερά το σπαθί και μετά 3, 2, 1…»

 

«Οι υποσχέσεις παραμένουν αμετάβλητες ακόμα και όταν αλλάζουν οι καταστάσεις»

 

«Η γενναιοδωρία είναι από μόνο της μορφή εξουσίας»

 

«Ακόμα και ο Αχιλλέας ήταν τόσο ισχυρός όσο και η… φτέρνα του»