Το περιβόητο ραντεβού μεταξύ Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου έγινε την Πέμπτη, όπως όλοι ξέρουμε. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ότι πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο επιχειρηματιών.
 
Το provocateur επιχειρεί να δει τι γίνεται ή ποια θα είναι η εξέλιξη σε αυτή τη συμμαχία. Η ανακοίνωση, λοιπόν, μετά τη συνάντηση ήταν κάπως «ξερή». Σαν τα δελτία Τύπου υπουργείων που αραδιάζουν 300 λέξεις και ψάχνεις με το κυάλι να βρεις πού βρίσκεται η είδηση.
 
Τώρα θα πείτε ότι η ανακοίνωση δεν «έκρυψε» απολύτως τίποτα και όσα ήταν να ειπωθούν, ειπώθηκαν χωρίς πολύ σάλτσα. Αυτό, λοιπόν, που ξέρουμε εμείς είναι ότι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα βοηθήσει το καλοκαίρι με ένα ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ.
 
Θα βοηθήσει, δεν θα αγοράσει. Αυτό θα γίνει σε πρώτη φάση και με αυτό τον τρόπο οι δύο πλευρές θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Εάν, βεβαίως, φτάσουμε εκεί. Μάντεις κακών δεν γινόμαστε, αλλά μην ξεχνάμε το πρόσφατο παρελθόν, όπου μια αναφορά του ονόματος «Δημήτρης Γιαννακόπουλος»  σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, παραλίγο να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
 
Επειδή, όμως, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο, λέμε ότι ο Γιαννακόπουλος έχει τη διάθεση να βοηθήσει. Δεν έχει, όμως, τη διάθεση να μπει και να φορτωθεί παλιές αμαρτίες, ειδικότερα από τη στιγμή που τον «πούλησαν» οι συνεταίροι από την Κίνα.
 
Εν κατακλείδι, αυτό που θα πρέπει να κρατήσουν οι οπαδοί των «πρασίνων» από τη… συμφωνία Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου, είναι μικρό καλάθι. Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, τα αγκάθια που συναντάει μόνος του εδώ και δύο χρόνια ο Αλαφούζος, πολλά, και ουδείς μπορεί να προβλέψει τη «χημεία» των δύο σε πιο στενό επίπεδο.