Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι καλλιτέχνες να δέχονται κριτική για τα έργα τους. Ωστόσο ελάχιστοι έχουν δεχθεί τόσο μεγάλη επίθεση όσο αυτός. Βλέπεις στα μάτια των κλασικών ο Andy Warhol ήταν η προσωποποίηση του… διαβόλου. Είναι εκείνος που έκανε τέχνη το «τίποτα» και το μοσχοπούλαγε. Αυτός που έκανε τη τέχνη… εμπόριο. Βέβαια για πολλούς θεωρείται ένας ευφυέστατος εικαστικός, που παρουσίασε τα πράγματα από διαφορετική σκοπιά. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Warhol ήξερε να ξεχωρίζει, ήξερε τι ήθελε ο κόσμος και -το σημαντικότερο- ήξερε πώς να το πουλάει. Ακόμα κι αν ήταν κονσέρβες!

Γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1928 στη Πενσυλβάνια και στα 22 του χρόνια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου άρχισε να δουλεύει ως σχεδιαστής παπουτσιών. Τότε τον ανακάλυψε ο Αλέξανδρος Ιόλας, όπου τον πρότεινε ως εικονογράφο στο περιοδικό Glamour. Και έτσι ξεκίνησε μια τρελή καριέρα.

Ο Warhol συνδύασε τον σχεδιασμό κόμικ με τη ζωγραφική και την καθημερινότητα. Έφτιαξε πίνακες  που απεικόνιζαν κουτιά σούπας της εταιρείας Κάμπελ και μπουκάλια Coca-Cola, θεωρήθηκε πρωτοπόρος της Pop Art και στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ήταν ήδη διάσημος.

Το εργαστήριό του, γνωστό και ως Factory, έγινε τόπος συγκέντρωσης καλλιτεχνών, αλλά και διασήμων, με τον Warhol να είναι πάντα στο επίκεντρο.

Παράλληλα άρχισε να φτιάχνει πορτρέτα διάσημων ανθρώπων και πάντα με το δικό του στυλ, τα οποία στο πέρασμα των χρόνων έγιναν κλασικά. Ενώ ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο, σκηνοθετώντας διάφορες ταινίες, όπως το «Empire», όπου παρουσίαζε το… βαρετό!  

Πέθανε το Φεβρουάριου του 1987 μετά από επιπλοκές κατά τη διάρκεια επέμβασης αφαίρεσης της χολής του.