Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν έστησε την Stratton Oakmont και μια από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές απάτες όλων των εποχών. Ο Jordan Belfort κατάφερε μέσα σε μερικά χρόνια να πάρει 200 εκ. δολάρια από διάφορους επενδυτές, λεφτά που ξόδεψε στην καλοπέραση, τα ναρκωτικά και τις γυναίκες. Μια ιστορία που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από τη ταινία «Wolf of Wall Street».

Φαίνεται όμως ότι κάποιοι ζήλεψαν την ιστορία και τα εύκολα χρήματα του Belfort και αποφάσισαν να ακολουθήσουν τα βήματά του. Όμως όχι στη Wall Street, αλλά στον λαμπερό κόσμο του Hollywood. Και για να τα καταφέρουν, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τα ονόματα γνωστών ηθοποιών ως… εγγύηση.

Όπως έγινε γνωστό 4 Αμερικανοί συνελήφθησαν, καθώς έχουν εισπράξει από διάφορους επενδυτές 1,7 εκ. δολάρια, προκειμένου να γυρίσουν μια υπερπαραγωγή στο Παρίσι. Που είναι το κακό; Ότι δεν υπάρχει καμιά… υπερπαραγωγή από πίσω και φυσικά ούτε ο Jean-Claude Van Damme θα παίξει στη ταινία. Για την ακρίβεια ούτε καν του το έχουν πει.

Η όλη ιστορία των Samuel Braslau, Rand Jay Chortkoff, Stuart Rawitt και Robert Matias ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, όταν έφτιαξαν την εταιρία Mutual Entertainment LLC, πλήρωσαν 25.000 δολάρια για να αγοράσουν τα δικαιώματα ενός σεναρίου που δεν είχε κυκλοφορήσει, με τίτλο «Marcel» και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους.

Γύρισαν όλες τις ΗΠΑ ψάχνοντας για επενδυτές, για να βάλουν λεφτά στο φιλμ, που θα γυριζόταν στο Παρίσι και δήθεν θα έπαιζαν μεγάλα αστέρια του Hollywood – ανάμεσά τους ήταν οι John Cusack, Gerard Butler, Jean-Claude Van Damme, Donald Sutherland, Jon Voight.

Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που εντυπωσιάστηκαν από το καστ και το στόρι της ταινίας, που δεν δίστασαν να επενδύσουν αρκετά χρήματα στην εταιρία. Το αποτέλεσμα ήταν η 4αδα να μαζέψει 1.7 εκ. δολάρια – χρήματα που τα περισσότερα μοίρασαν μεταξύ τους.

Τελικά μετά από καταγγελίες οι Braslau, Chortkoff, Rawitt και Matias συνελήφθησαν και πλέον είναι… έτοιμοι να αντιγράψουν όλη την πορεία του Λύκου της Wall Street. Δίκη και -όπως όλα δείχνουν- φυλακή!