«Aυτός που είναι έτοιμος να θυσιαστεί». Αυτό σημαίνει στα αραβικά ο όρος «Φενταγίν». Οι οπαδοί του Ατρομήτου δανείστηκαν αυτόν τον όρο και αυτοχαρακτηρίστηκαν. Και ο πρόεδρος της ομάδας είναι ένας από αυτούς. Έτσι τον νιώθουν στο Περιστέρι. Ποιος είναι όμως ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου και της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός, που συνελήφθη με την κατηγορία της εμπλοκής στην υπόθεση την Τετάρτη, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναικού Πρακτορείου,  σε 16 συλλήψεις και 30 προσαγωγές.

Το 1983 ο Μιχάλης Σπανός εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών της ΕΛΒΥΝ στο Πέραμα. Είναι η χρονιά που ιδρύεται η ΕΤΕΚΑ,  με σκοπό τον εφοδιασμό πλοίων όλων των κατηγοριών στα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. Ο γιος του, Γιώργος Σπανός, παίρνει τα ηνία της επιχείρησης 12 χρόνια αργότερα, με σκοπό να διευρύνει τις δραστηριότητες της εταιρίας. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι οικογενειακοί φίλοι. Με τον νυν ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, ο Μιχάλης Σπανός είχαν την από κοινού ιδιοκτησία του Ιωνικού.

Μεγαλωμένος στη Νίκαια, είναι ένα λαϊκό παιδί. Εκεί έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, εκεί έβαλε υποψηφιότητα και κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και να πάρει το χρίσμα του αντιδημάρχου. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι η μεγάλη του αγάπη. Η ενασχόληση του πατέρα του με τον Ιωνικό, τον έβαλε στο θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου και ο Γιώργος Σπανός κατάφερε να επιτύχει παρά τις αντιξοότητες.

Η ΕΤΕΚΑ μεγαλώνει με τη δεύτερη γενιά της οικογένειας στο τιμόνι της επιχείρησης. Πλέον, διαθέτει 270 πρατήρια καυσίμων, στόλο εφοδιασμού  πετρελαίου θέρμανσης, έχει μπει δυναμικά στον τομέα των λιπαντικών, ενώ έχει ενισχυθεί η θέση της εταιρίας στον τομέα του ανεφοδιασμού των πλοίων. Με μια σειρά από συμφωνίες στο εξωτερικό, από το 2010 κι έπειτα, η ΕΤΕΚΑ δραστηριοποιείται σε περίπου 20 μεγάλα λιμάνια του εξωτερικού και έτσι καταφέρνει να ανταποκριθεί στην «ελληνική κρίση». Η εταιρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατέχει περίπου το 5% της εγχώριας αγοράς, ποσοστό που την κατατάσσει στην έκτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες.

Τολμηρός, πεισματάρης και εργασιομανής, ο Γιώργος Σπανός δεν είναι από τους ανθρώπους που επαναπαύεται. Το 2005 η συγχώνευση του Ατρομήτου με τη Χαλκηδόνα, τον φέρνει στα… σαλόνια της Superleague.

Χτίζει μια ομάδα πρότυπο, που «παράγει» ποδοσφαιριστές, ενώ ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί. Φτάνει στον τελικό του κυπέλλου, όπου χάνει από την ΑΕΚ, σε ένα ματς που στιγματίστηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του «δικεφάλου».

Αν και το κύπελλο το ήθελε πολύ, δεν απογοητεύεται, συνεχίζει στην ίδια συνταγή και ο Ατρόμητος βγαίνει στην Ευρώπη, ενώ καταφέρνει να συγκαταλέγεται πλέον στην τετράδα των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας την τελευταία διετία.