Στόλος πανάκριβων αυτοκινήτων, ιδιωτική φρουρά, πανάκριβα αυτοκίνητα, μια μεγάλη συλλογή από όπλα και περίστροφα. Ο Κωνσταντίνος Τζεβελέκος είχε μια πολυτελή ζωή, ως επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», αφού το ταμείο της ήταν αρκετά… πλούσιο. Τόσο που μπορούσε να αποσπάσει το ποσό των 9 εκ. ευρώ.

Στη Ρόδο, όπου και διέμενε, τον ξέρουν ως προσωπικό φίλο του Γιώργου Παπανδρέου, αφού αυτό διαδίδει ο ίδιος, προσθέτοντας  πως ο –τότε- πρωθυπουργός τον έχει φιλοξενήσει στο σπίτι του, ενώ κυκλοφορεί με λιμουζίνα. Η βίλα του, που ξεπερνά σε αξία τα 800.000 ευρώ δεσπόζει στην περιοχή του Ιάλυσου, ενώ διαθέτει και διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τη ΡΟΔΙΑΚΗ, στη βίλα του είναι εγκατεστημένα πανάκριβα συστήματα φύλαξης, κάμερες και ειδικά ραντάρ εντοπισμού επισκεπτών στην αυλή και ένα ειδικό κουβούκλιο με αλεξίσφαιρα τζάμια για την φρουρά που κάποτε μπορούσε να πληρώνει για να το φυλάει. 
Η αλήθεια είναι πως στο νησί δεν γνωρίζουν το ακριβές επάγγελμά του. Σε κάποιες οικογενειακές γιορτές ή συγκεντρώσεις στο σπίτι του, ο Κώστας Τζεβελέκος άλλοτε δηλώνει «δημοσιογράφος», πότε «θεολόγος», κάποιες φορές «οικονομολόγος», κάποιες άλλες «βιολογικός καλλιεργητής»… Και εάν τα επαγγέλματα είναι… πολλά, η ιδιότητα που τον συνοδεύει είναι μία. Επικεφαλής της ΜΚΟ του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης»!

Εκτός της βίλας στη Φιλέρημο, ο Τζεβελέκος είχε επενδύσει τα χρήματα για την… «αποναρκοθέτηση» για διάφορες, προσωπικές επενδύσεις. Όπως μια επταώροφη πολυκατοικία στους Αμπελόκηπους. Αλλά για την οικογένειά του επιλέγει μια πολυτελή μεζονέτα στα Βριλήσσια, με μηνιαίο ενοίκιο που ανέρχεται στα 5.000! 

Η πτώση και ο πάγκος στη… λαϊκή αγορά!

Κάποια στιγμή όμως, η ροή του χρήματος σταματά. Ο Κώστας Τζεβελέκος το «γυρνάει» στην αγροτική καλλιέργεια, νοικιάζοντας κάποιες εκτάσεις και είναι, πλέον, καλλιεργητής. Είναι τέτοια η οικονομική του κατάσταση, που για να επιβιώσει στήνει πάγκο στη λαϊκή αγορά της Ρόδου, όπου και πουλάει την πραμάτειά του.

Η έρευνα που ξεκινά μερικούς μήνες πριν στη ΜΚΟ, κάνει τον Τζεβελέκο να μετακομίσει στην Κύπρο. Όταν πλέον δεν έχει άλλη επιλογή επιστρέφει στην Αθήνα, παρουσιάζεται στην ανακρίτρια και προφυλακίζεται μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000- 2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα ακόμα σε θέσεις κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνταν στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή, κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακουργηματική απάτη – μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. 

Θα «δώσει ονόματα και διευθύνσεις» ο άλλοτε κραταιός επικεφαλής της ΜΚΟ; Θα φανεί στην πορεία.

Δείτε τη βίλα του Τζεβελέκου στη Ρόδο, από βίντεο της εφημερίδας “Ροδιακή”.