Η σύσταση και η επιτυχία μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης έγκειται στις καλές ιδέες αλλά και τις υψηλές γνωριμίες. Καλά, μην φανταστείτε πως πρέπει να σηκώσει το τηλέφωνο για εσάς και κανένας… Πάπας. Και επίσης, μπορείτε πάντα να γίνεται ο χρήσιμος «αχυράνθρωπος» κάθε πιο… έξυπνου από εσάς. Το θέμα είναι να έχετε ιδέες. Και εμείς θα σας βοηθήσουμε σε αυτό, εντελώς δωρεάν. Και να, μια πρώτη λίστα από προτεινόμενες ΜΚΟ.

Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη σωτηρία του Άρη

Ποδοσφαιρική ομάδα σημαίνει φίλαθλοι. Πολλοί φίλαθλοι. Πολλά ψηφαλάκια, δηλαδή. Και ποιος πολιτικός δεν θα ήθελε να τον σταυρώσει τόσος κόσμος. Άσε που αχνοφαίνεται και ένας… ανδρικός ρομαντισμός. Για την επόμενη 10ετία, η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κινδυνεύει. Πράγμα που σημαίνει δουλειά με φούντες. Βρες τον κατάλληλο αθλητικό παράγοντα και προχώρα. «Είναι πολλά τα λεφτά… Άρη».

Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη σωτηρία του Atari

Μια οργάνωση που θα αγγίζει το μεγαλύτερο φάσμα των Ελλήνων. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται που το αγόρασαν στα παιδιά τους, οι νεότεροι θα θυμούνται πάντα τους καβγάδες με τους γονείς τους, για να παίξουν ένα παιχνίδι ακόμη. Οι κότες που έπρεπε να περάσεις απέναντι από τη λεωφόρο, το τένις και άλλα παιχνίδια απειλούνται με εξαφάνιση. Και όταν το ανθρώπινο γένος ξεχνά την ιστορία του, τότε εκείνη επανέρχεται. (Ως κωμωδία). Φυσικά, το έργο σου μπορεί να έχει και συνέχεια, με το Μουσείο Ηλεκτρονικής και Οικογενειακής Ιστορίας. Και άλλες επιδοτήσεις, λοιπόν!

Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη διάσωση των σέντερ μπακ

Ο ΠΑΟΚ και η Μπαρτσελόνα (κατά κύριο λόγο) διαπράτουν ένα γιγαντιαίο λάθος για το ποδόσφαιρο. Αρνούνται να αγοράσουν σέντερ μπακ. Παίκτες που δόξασαν το ποδόσφαιρο και τους λατρεύουμε ακόμη, όπως ο Τόνι Άνταμς και οι Μαλντίνι, όπως οι –δικοί μας- Καψήδες και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, θα ήταν άγνωστοι, εάν επικρατούσε η λογική των ομάδων αυτών. Τι κάνεις; Διοργανώνεις ένα γκαλά, δίνεις την ευκαιρία σε πολιτικούς να φωτογραφηθούν δίπλα στους αγαπημένους ποδοσφαιριστές, βρίσκεις άνετα και χορηγούς…

Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη διάσωση του τοστ της μαμάς

Ποιος άκαρδος θα μπορούσε να πει «όχι»; Κανείς! Το τοστάκι της μαμάς θα είναι πάντα στο πάνθεον των παιδικών αναμνήσεων. Μαζεύεις τις συνταγές –λέμε τώρα- από κάθε γωνιά της χώρας, βγάζεις ένα βιβλίο, παρουσίαση, χαμός, φώτα, κάμερα, πάμε! Ρομαντικός, ένας σύγχρονος Δον Κιχώτης και αγαπητός σε όλες τις μαμάδες. Χρυσωρυχείο!

Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τη σωτηρία της ψυχής

«…που είναι πολύ μεγάλο πράγμα» και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει Γαλάνη – Νικολακοπούλου. Με ένα εύρος ασχολιών, από ημερίδες, επαφές με κορυφαίους και αναγνωρίσιμους ανθρώπους από τον χώρο των Τεχνών, που τόσο μεγεθύνουν το προφίλ πολιτικών. Εύκολα, αβάδιστα, «ακόπιαστα»!