Αν εξαιρέσει κανείς τη μεγάλη ισοπαλία που απέσπασε στο «Σταμφορντ Μπριτζ», θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί πως η Μπάρτσα είναι μια άλλη ομάδα όταν πατάει βρετανικό χορτάρι. 

Και ακολουθούν οι αποδείξεις:

2012. Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-0 (Ημιτελικός)

Δοκάρι ο Σάντσεζ στην αρχή του ματς. Ελαφρύ σφυροκόπημα στη συνέχεια, αλλά με κάποιο τρόπο τα δίχτυα του Τσεχ… παρθένα! Και σε μία αντεπίθεση, ο Ραμίρεζ βγάζει τον Ντρογκμπά απέναντι στον Βαλντέζ. 1-0. Το σκορ μένει εκεί, αφού η Μπάρτσα κάνει επίδειξη αστοχίας. Στον επαναληπτικό, το ίδιο σκηνικό. Κάπως έτσι, η Μπάρτσα τα χάνει όλα, η Τσέλσι σηκώνει την πιο «βαριά» κούπα και ο Πέπ ξεκινά ταχύρρυθμα μαθήματα της γερμανικής.

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-1 2010 (Φάση των 16)

Μέσι εναντίον Φαν Πέρσι. Αλλά είναι ο Βίγια που ανοίγει το σκορ. Το ματς μοιρασμένο, ο ρυθμός δαιμονιώδης. Γκολ που ακυρώνεται -κακώς-  ως οφσάιντ για τους Καταλανούς και κάπου εκεί ο Ρόμπι παίρνει το όπλο του. Και ποιο είναι το μυστικό για να βάλεις γκολ στον Βαλντέζ. Σημαδεύεις την κλειστή του γωνία. Και από τη στιγμή που έπιασε στον Ολλανδό, γιατί να μην πιάσει και στον Αρσάβιν. 2-1! Και over και ανατροπή, κύριοι! Το είχε πιάσει και ο… Ζούγας!

https://www.youtube.com/watch?v=38-xRBjiwLw

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 2-2 (2009 προημιτελικός)

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί παίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Λίγοι το θυμούνται. Και για να ξεπλύνουν τη ντροπή, οι παίχτες των δύο ομάδων έκαναν ένα ονειρεμένο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ιμπρα μπήκε φουριόζος και με δύο δικά του γκολ έβαλε την Μπάρτσα μπροστά. Κι εκεί που η πίτσα έχει τελειώσει, που η μπύρα έχει ζεσταθεί, η Άρσεναλ κάνει την αντεπίθεση. Γουόλκοτ και 1-2. Φάμπρεγκας και 2-2.

Τσέλσι – Μπαρτσελόνα 1-1 (2009. Ημιτελικός)

Πολλοί το χαρακτήρισαν κλοπή, για ένα πέναλτι που δεν καταλόγισε ο διαιτητής υπέρ της Τσέλσι. Ο Εσιέν άνοιξε το σκορ με ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση. Το ματς γίνεται ροντέο. Κάπως έτσι φτάνουμε στο 92’ όπου ο Ινιέστα κάνει την υφήλιο να σηκωθεί από τον καναπέ και τον Γκουαρντιόλα να κάνει ένα σπριντ, πιο γρήγορο και από τότε που έπαιζε αμυντικό χαφ. Και φυσικά, η Μπάρτσα πάει τελικό! Οι Λονδρέζοι ακόμη διαμαρτύρονται για το χέρι του Ετό, στο 96’.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 1-0 (2008, Ημιτελικός)

Οι Βρετανοί καταφέρνουν να αποσπάσουν λευκή ισοπαλία στη Βαρκελώνη και ο Σκόουλς πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Και πλέον, οι μπλαουγκράνα καλούνται να αντιμετωπίσουν τους… Πολίτες του Μάντσεστερ. Θα τα καταφέρουν;