Ίσως να είναι από τις λίγες φορές που ανάλογη αντίδραση μετά την κλήρωση υπάρχει και στα δύο στρατόπεδα, αφού και στην Ελλάδα όλοι μιλούν για το κοκαλάκι της νυχτερίδας που κληροδότησε στον Φερνάντο Σάντος ο «χερ Ότο».

Ο Γκίκα Ποπέσκου, παλαίμαχος διεθνής μόνο σαμπάνιες για την πρόκριση δεν κέρασε, δηλώνοντας πως «η Ελλάδα είναι η ομάδα που όλοι θέλαμε». Και συνέχισε: «Αν θέλουμε να περάσουμε στο Μουντιάλ, πρέπει να τους αποκλείσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε και τώρα, δεν αξίζουμε θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα μετρήσει σε τι κατάσταση θα είναι οι παίκτες μας σε ένα μήνα. Είναι καλό ότι παίζουμε στην έδρα μας τον επαναληπτικό».

Η φωνή της λογικής στα πανηγύρια των Ρουμάνων είχε και… «ελληνικό χρώμα». Ο Λάζλο Μπόλονι, πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, θέλησε να «προσγειώσει» τους συμπατριώτες του…  «Είναι πολύ καλή και σκληρή ομάδα η Ελλάδα. Έχει πολύ καλό προπονητή. Δεν πρέπει να πανηγυρίζετε», ενώ ο Κοστίν Λαζάρ που αγωνίζεται για τρίτη σεζόν με τα χρώματα του «δικεφάλου του Βορρά» εμφανίστηκε συγκρατημένος: «Το αβαντάζ των Ελλήνων είναι η εμπειρία, η καλή τακτική και η ομοιογένεια του γκρουπ.  Νομίζω, όμως, ότι είναι μια αναμέτρηση 50-50 και θα φανεί εκείνες τις μέρες ποιός θα εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά του».

Από την άλλη, οι διεθνείς του ΠΑΟΚ που ζουν καθημερινά με τον Λαζάρ αντιμετώπισαν με χιούμορ την κλήρωση και τον… Λάζαρ, με τον Σαλπιγγίδη να δηλώνει «είμαστε περισσότεροι, θα τον σπάσουμε στο ξύλο», τον Τζιόλη να… υπόσχεται πως θα του σπάσει τα νεύρα και τον Νίνη να τον προειδοποιεί για τα τάκλιν που θα του κάνει!

Πάντως, όσο τρελό φαντάζει να πανηγυρίζουν δύο ομάδες που κληρώνονται μεταξύ τους, άλλο τόσο φυσιολογικό μοιάζει όταν αποφεύγουν Εθνικές ομάδες που φαντάζουν ισχυρότερες από αυτή που προέκυψε αντίπαλος μέσω της κληρωτίδας.

Το προφίλ της Ρουμανίας

Δύο… «Έλληνες», ο Κοστίν Λαζάρ του ΠΑΟΚ και ο Ντορίον Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης βρίσκονται στο ρόστερ του τελευταίου εμποδίου της Εθνικής μας πριν το Μουντιάλ. Από το 1998, όταν και τερμάτισε στους 16 του Μουντιάλ της Γαλλίας, έχουν να δουν οι Ρουμάνοι την Εθνική τους σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε έναν όμιλο όπου η κύρια αντίπαλος της ήταν η Ουγγαρία, αφού η Τουρκία… ξύπνησε αργά, κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση (με πρώτη την Ολλανδία).

Αστέρια της είναι ο τερματοφύλακας Λόμποντ, ο Ραντου και ο Μάρικα.

Δείτε το ρόστερ της Ρουμανίας…

Τερματοφύλακας: Μπόγκνταν Λόμποντ (Ρόμα), Τσίπριαν Ταταρουσάνου Στεάουα Βουκουρεστίου), Κρίστιαν Μπαλγκραντεάν (Ντιναμό Βουκουρεστίου). 

Αμυντικοί: Ντορίν Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Στέφαν Ράντου (Λάτσιο), Ράζβαν Ρατ (Γουέστ Χαμ), Βλαντ Τσίριτσες (Τότεναμ), Βαλερίκα Γκάμαν (Άστρα), Φλορίν Γκάρντος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μάτελ (Άστρα), Σέρτζαν Λούτσιν (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Γιασμίν Λατοβλέβιτσι (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ντράγκος Γκρίγκορε (Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Μέσοι: Γκάμπριελ Τόριε (Εσπανιόλ), Κριστιάν Τανάσε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κοστίν Λάζαρ (ΠΑΟΚ), Αλεξάντρου Μπουρτσεάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μαξίμ (Στουτγκάρδη), Οβίντιου Χόμπαν (Πετρολούλ Πλοϊέστι).

Επιθετικοί: Τσίπριαν Μάρικα (Χετάφε), Μπόγκνταν Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Γκεόργκε Μπουκούρ (Κουμπάν Κράσνονταρ), Γκεόργκε Γκρόζαφ (Τέρεκ Γκρόζνι), Κλαούντιο Κεσερού (Μπαστιά).

Μια γεύση από τη Ρουμανία στα προκριματικά του Μουντιάλ: 

https://www.youtube.com/watch?v=MsxMySZFt3M
https://www.youtube.com/watch?v=pyPg5x3XMI0
https://www.youtube.com/watch?v=8rZlLVNucb8