Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé συνδυάζει την αεροδυναμική εμφάνιση ενός 2θυρου coupé με τη λειτουργικότητα των τεσσάρων θυρών, ευρυχωρία και πλούσιο χώρο αποσκευών, ενώ  έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις με το 2θ coupé. Παρατηρώντας τα από μπροστά, τα δύο μοντέλα είναι ίδια υιοθετώντας στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας BMW όπως η μάσκα, οι δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς και ο μεγάλος αεραγωγός στην εμπρός ποδιά. Ωστόσο, η οροφή της BMW Σειράς 4 Gran Coupé είναι κατά 12 mm ψηλότερη, 112 mm μακρύτερη και εκτείνεται απαλά διαγράφοντας μία ομαλή τροχιά προς στα πίσω πλαϊνά τμήματα και το πορτμπαγκάζ. Οι κλασικοί κοντοί πρόβολοι BMW, το μακρύ καπό και η καμπίνα επιβατών που είναι τραβηγμένη προς τα πίσω ολοκληρώνουν την εικόνα της BMW Σειρά 4 Gran Coupé εκφράζοντας την τέλεια ισορροπία σε συνδυασμό με μία τολμηρή παρουσία.

Η επιμηκυμένη γραμμή οροφής υπογραμμίζει τη φινέτσα και τον προηγμένο χαρακτήρα της BMW Σειράς 4 Gran Coupé και δίνει πιο πρακτικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, υπάρχει περισσότερος χώρος για το κεφάλι στο εσωτερικό, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετη άνεση. Ο χώρος αποσκευών των 480 L είναι κατά 35 L μεγαλύτερος από τη 2θ έκδοση ώστε να ικανοποιεί με μεγαλύτερη άνεση τις απαιτήσεις των καθημερινών μετακινήσεων με την BMW Σειρά 4 Gran Coupé.

Συγκρινόμενη με το 2θυρο coupé, η BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρει στους επιβάτες ευκολότερη πρόσβαση (είσοδος / έξοδος) λόγω των τεσσάρων θυρών. Οι πόρτες δεν φέρουν πλαίσια και υιοθετούν τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία των μεσαίων coupé της BMW που τονίζουν τη φινέτσα του οχήματος. Το μεγάλο άνοιγμα πρόσβασης και η ευρυχωρία του χώρου αποσκευών διευκολύνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση. Η κατά 40:20:40 αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων παρέχει πρόσθετη ευελιξία. Η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι 1.300 L και θεωρείται η καλύτερη στην κατηγορία των premium 4θυρο coupé με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Το πορτμπαγκάζ εφοδιάζεται στάνταρ με αυτόματο μηχανισμό ανοίγματος και κλεισίματος για μέγιστη άνεση, ενώ το στοιχείο Smart Opener που διατίθεται κατόπιν παραγγελίας επιτρέπει το άνοιγμα / κλείσιμο με μια απλή κίνηση του ποδιού.

Το εσωτερικό της BMW Σειρά 4 Gran Coupé συνδυάζει κομψότητα και εργονομία. Όλα τα χειριστήρια είναι διατεταγμένα με γνώμονα τη βέλτιστη πρόσβαση. Μία σχεδιαστική δομή γνωστή σαν διαστρωμάτωση –χωροταξία με τη διάταξη γραμμών και επιφανειών σε στρώματα – αποτελεί τη βάση για τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της BMW. Οι γραμμές του ταμπλό εκτείνονται στις επενδύσεις των εμπρός θυρών, την κολόνα Β και το χώρο των πίσω επιβατών. Έτσι δημιουργούν μία αίσθηση ενότητας όλων των καθισμάτων, όπως και οι ομαλές μεταβάσεις που δημιουργούνται από τα εσωτερικά πάνελ των θυρών. Το σχήμα του πίσω καθίσματος δίνει την αίσθηση  ότι πρόκειται για δύο ανεξάρτητες μονάδες αλλά η επενδεδυμένη επιφάνεια της ‘κονσόλας’ ανάμεσά τους μπορεί επίσης να φιλοξενήσει έναν τρίτο επιβάτη στη μέση (4+1 θέσεις).

Οι συνδυασμοί υλικών και η ποιότητα κατασκευής προσδιορίζουν το premium περιβάλλον της  νέας BMW Σειρά 4 Gran Coupé. Η στάνταρ έκδοση συν τρία πακέτα προαιρετικού εξοπλισμού και το πακέτο M Sport, αποτελούν τις επιλογές και δεν αφήνουν καμία επιθυμία ανεκπλήρωτη για οδηγούς που αναζητούν μία ξεχωριστή εμφάνιση και αίσθηση.

Το πρόγραμμα BMW Individual που προσφέρεται με το λανσάρισμα περιλαμβάνει προτάσεις για τη δημιουργία ενός αποκλειστικού οχήματος με εντυπωσιακά δερμάτινα σαλόνια, συναρπαστικές εξωτερικές αποχρώσεις και 19άρες ζάντες αλουμινίου.

Τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι βενζινοκινητήρες και δύο τετρακύλινδροι diesel διατίθενται με το λανσάρισμα.

Η νέα BMW Σειρά 4 Gran Coupé προσφέρει μία γκάμα πέντε ισχυρών και αποδοτικών κινητήρων. Ισχυρότερος εκπρόσωπος της οικογένειας είναι ο εν σειρά εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας 3.000 κ.εκ. του 435i που αποδίδει 306 ίππους.

  

Η BMW 428i Gran Coupé και η BMW 420i Gran Coupé  εφοδιάζονται με τετρακύλινδρα σύνολα που αποδίδουν 245 και 184 ίππους, αντίστοιχα. Όπως όλες οι diesel εκδόσεις της BMW, οι δύο τετρακύλινδροι κινητήρες που προσφέρονται για τη BMW Σειρά 4 Gran Coupé φημίζονται για την ομαλή λειτουργία, τη ροπή και την εξαιρετική τους απόδοση. Η BMW 420d Gran Coupé αποδίδει 184 ίππους και επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα  σε 7,7”  (7,5” με σπορ, αυτόματο κιβώτιο). Ο κινητήρας της BMW 418d Gran Coupé αποδίδει 143 ίππους.

Όλοι οι βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες βασίζονται στην τελευταία τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και πληρούν τα πρότυπα εκπομπών ρύπων EU6. Οι υπερσύγχρονες κινητήριες μονάδες συνδυάζουν εντυπωσιακή ελαστικότητα και δυναμικές επιδόσεις με πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων.