Ήταν το 2005, προερχόταν από 4 συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους στη μεγάλη κατηγορία (500cc και MotoGP από το 2001 και μετά) και έδειχνε ότι κανείς δεν μπορούσε να τον ρίξει από τον θρόνο του. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο τέλος της σεζόν. Ο Valentino Rossi κατακτούσε τον τίτλο και εκείνη τη χρονιά και έμοιαζε ανίκητος στα μάτια όλων. Ήταν ο κορυφαίος οδηγός στο MotoGP. Ήταν ο «Γιατρός». 

Και ακόμα και σήμερα, ο Ιταλός αναβάτης θεωρείται ο καλύτερος όλων. Γεννημένος στις 16 Φεβρουαρίου 1979 στο Ούρμπινο, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του από νωρίς και ασχολήθηκε με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 1996 μπαίνει στα 125cc και ένα χρόνο αργότερα κατακτάει τον τίτλο. Ανεβαίνει κατηγορία και το 1999 νέος τίτλος στα 250cc. Όλα έδειχναν ότι είχε έρθει η ώρα για τα μεγάλα σαλόνια – το 2000 κάνει το ντεμπούτο του στα 500cc και εντυπωσιάζει τους πάντες με την οδήγησή του. Κατακτάει 5 συνεχόμενους τίτλους (2001-2005) και γίνεται ο βασιλιάς στο MotoGP. Ο κόσμος των λατρεύει και εκείνος το απολαμβάνει – ποιος ξεχνάει τους τρελούς πανηγυρισμούς του και τα σκετς που ετοίμαζε κάθε φορά μετά από μια μεγάλη νίκη;

Και μπορεί τα τελευταία 4 χρόνια να μένει μακριά από την κορυφή, αλλά στα μάτια όλων συνεχίζει να είναι ο καλύτερος. Άλλωστε έχει το ρεκόρ στις νίκες στο MotoGP (80 έως τώρα) και όλοι ξέρουν πως ο «Γιατρός» μπορεί να… θεραπεύσει τα πάντα. Για αυτό είναι ο ένας. 

https://www.youtube.com/watch?v=ptUTtexg7xk