Το να βλέπουμε σήμερα διάφορους υπεραθλητές είναι κάτι συνηθισμένο. Άλλωστε πλέον τα σπορ έχουν περάσει στον κόσμο του επαγγέλματος, οι αθλητές παίρνουν εκατομμύρια και η βιομηχανία των αναβολικών κάνει… πάρτι.

Όμως τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά στις δεκαετίες του ‘20 και του ’30. Τότε έκανες κάποιο άθλημα επειδή σου άρεσε. Ο κόσμος των σπορ ήταν ακόμα αθώος και ρομαντικός. Και εκείνη την περίοδο «γεννήθηκε» και ο πρώτος super-αθλητής του πλανήτη. Ο Eddie Eagan, έχοντας σπουδάσει στο Χάρβαρντ και στην Οξφόρδη, το 1920 συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αυστρίας ως μποξέρ και κερδίζει το Χρυσό μετάλλιο.

Μετά από 12 χρόνια θα επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτή τη φορά στους Χειμερινούς στις ΗΠΑ, ως μέλος της ομάδας bobsleigh. Και θα θριαμβεύσει και εκεί προσθέτοντας ένα ακόμα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη συλλογή του.

Ο Eagan έγινε ο πρώτος αθλητής που κερδίζει μετάλλιο και σε Θερινούς και σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. Τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν άλλοι 3 αθλητές, όμως κανένας δεν θα σπάσει το ρεκόρ του. Ακόμα και σήμερα ο Eddie Eagan είναι ο μόνος που πήρε και στις δύο διοργανώσεις το χρυσό!