Την ώρα που οι απανταχού «Βαλεντίνοι» θα υποδύονται με περίσσεια βαρεμάρα το πόσο χαίρονται που γιορτάζουν σαν ζευγάρι αυτήν την τόσο γλυκανάλατη  γιορτή,  εμείς θα είμαστε καθηλωμένοι στον καναπέ. Όχι, δεν είναι μιζέρια, είναι επιλογή!

Το House of Cards, η σειρά που σκίζει το περιτύλιγμα και δίνει μια άλλη οπτική στη σύγχρονη τέχνη της πολιτικής, το παιχνίδι της δύναμης, επιστρέφει με τις νέες περιπέτειες του Frank Underwood. Βίαιο και προκλητικό, σχεδόν ωμό, το σίριαλ με τα τρία Emmy (σκηνοθεσίας, casting και κινηματογράφησης) και τη Χρυσή Σφαίρα (για την Robin Wright) δεν ξεφεύγει καθόλου από την αισθητική του πρώτο κύκλο. Τι πρόκειται να παρακολουθήσουμε στον δεύτερο κύκλο; Ακολουθούν κάποια spoilers που δεν θα χαλάσουν τη μαγεία…

Το πρώτο επεισόδιο ξεκινά ακριβώς από εκεί όπου τελείωσε η σειρά. Ο Underwood (Kevin Spacey) είναι ένα βήμα πριν ορκιστεί αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αφού χρειάστηκε να σκοτώσει μία από τις… μαριονέτες του! Το κακό σπυρί στα οπίσθια του επίδοξου Νο2 στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, παραμένει η Zoe (Kate Mara), η δημοσιογράφος που κάποτε ήταν το ερωτικό του αμόρε και η σύμμαχός του στην πολιτική σκακιέρα. Τώρα, είναι μια νέα απειλή, αφού ακολουθώντας τα «ίχνη» της πολιτικής σκευωρίας που έχει στήσει ο πρώην πληροφοριοδότης της, πέφτει συνεχώς στον Underwood.

Διαβάστε τι θα γινόταν, εάν ο Frank Underwood ήταν δελφίνος της Νέας Δημοκρατίας, πατώντας εδώ.

O Underwood βρίσκει νέους συμμάχους, αλλά κανέναν εχθρό που να είναι στα κυβικά του. Τουλάχιστον στα πρώτα επεισόδια.

Μερικά tips για τη νέα σεζόν:

– Ο Frank πλέον παίζει ένα νέο video game… God of War: Ascencion
– «Το μόνο που μπορείς να μου προσφέρεις είναι η ηθική, που κανείς δεν θέλει», από τις ατάκες του δεύτερου κύκλου, που θα πολυφορεθούν.
– To παρελθόν της Claire (Robin Wright) και του συζύγου της, Frank, είναι «σκοτεινό» (τι άλλο θα μπορούσε να είναι). Και δεν μπορεί να κρατηθεί στα… σκοτάδια!
– Η Claire μεταλλάσσεται σε μια αδίστακτη γυναίκα. Λογικό. 

Διαβάστε τις ατάκες του… σύγχρονου Μακιαβέλι, Frank Underwood, πατώντας εδώ.

Δες ΄το κορίτσι που κατάφερε να  μαγέψει τον Frank, πατώντας εδώ.

Δείτε trailers του δεύτερου κύκλου…

 

 

Αυτά που πραγματικά καθήλωσαν, ήταν και τα πιο… απλά! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=P3arARloi3o