Πριν γίνει ο Robocop ήταν ο Alex Murphy, ένας αστυνομικός του Ντιτρόιτ ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα εν ώρα καθήκοντος. Αναστήθηκε με τη μορφή cyborg από την εταιρία OMNICORP ρομποτικής τεχνολογίας. Ως Robocop επιστρέφει στους δρόμους του Ντιτρόιτ για την καταπολέμηση του εγκλήματος, με τη βοήθεια μίας νέας supersport μοτοσικλέτας.

«Νεκρός ή ζωντανός , θα έρθεις μαζί μου» έλεγε ο Robocop το 1987. Το… reboot για το 2014 έχει την ίδια ιστορία, αλλά με ένα νέο Robocop και περισσότερα ειδικά εφέ. Μόνο που αυτή τη φορά ο cyborg αστυνομικός είναι ντυμένος στα μαύρα και με φουτουριστική πανοπλία, που έχει το ρόλο του σώματος.

Μαζί με το χαρακτήρα του Alex Murphy στην ταινία συμπρωταγωνιστεί και ένα δίκυκλο. Απέχει πολύ από τις κοινές μοτοσικλέτες της δικής μας ομάδας «ΔΙ.ΑΣ»,  αλλά αν κοιτάξετε καλύτερα θα προσέξετε πως κάτω από το εντυπωσιακό κουστούμι είναι μία Z1000. 

Προσαρμοσμένο για να μοιάζει με ένα φουτουριστικό αστυνομικό όχημα αναχαίτισης (τρομάζουμε και μόνο στο άκουσμα), το supersport μοντέλο της Kawasaki έχει σχεδιασμένα από την αρχή αεροδυναμικά βοηθήματα ώστε να αποκτήσει μια επιθετική (σχεδόν προκλητική) εμφάνιση που ταιριάζει με την πανοπλία του Robocop. Το τμήμα του καθίσματος και η… ουρά της μοτοσικλέτας μοιάζει με ένα σύγχρονο μαχητικό τζετ . Τα μαρσπιέ έχουν μεταφερθεί στο πίσω «ψαλίδι» της ανάρτησης, κάτι που μάλλον κάνει την οδήγηση μάλλον ενδιαφέρουσα. Τα φώτα έχουν επανασχεδιαστεί ώστε να δοθεί πιο έντονη η εικόνα αστυνομικού οχήματος.

Η ταινία 

Ο Robocop, ο απόλυτος αστυνομικός του αύριο, αφού αναστήθηκε σε ένα cyborg μέσω ρομποτικής τεχνολογίας γίνεται περισσότερο μηχανή παρά άνθρωπος . Τελικά αρχίζει να θυμάται τις αναμνήσεις του και γίνεται και πάλι Alex Murphy.

Η πραγματικότητα

Ναι μια sport μοτοσικλέτα που ο αναβάτης/αστυνομικός εκμεταλλεύεται τις επιδόσεις της για να πιάσει τους κακούς είναι απολύτως πιστευτό και ήδη εφαρμόζεται. Η Kawasaki Z1000 είναι μια καλή επιλογή για αστυνομική μοτοσικλέτα με κινητήρα 1043 κ.εκ. και απόδοση 136 ίππους. Με αυτές τις προδιαγραφές, έχετε ένα ευέλικτο και γρήγορο δίκυκλο που μπορεί να προσπεράσει και να σταματήσει τους κακούς χωρίς πολλή προσπάθεια. 

Η μόνη ανησυχία μας είναι ότι ο Robocop μπορεί να έχει κάποια προβλήματα στις μεγάλες αποστάσεις λόγω της θέσης οδήγησης με τα μαρσπιέ τόσο πίσω. Ναι ακόμη και με την σπονδυλική στήλη του cyborg, η υπερβολικά διαφοροποιημένη θέση οδήγησης δείχνει προβληματική…