Την air guitar την ξέρουμε όλοι. Τα χώνεις σαν να κρατάς κιθάρα (ηλεκτρική κατά προτίμηση), αλλά δεν την κρατάς, τα χώνεις στον αέρα. Έτσι ξερά. Όχι όμως και στεγνά, γιατί έχει πολλή πλάκα αυτό το πράγμα και πέφτει γέλιο και διοργανώνονται και πρωταθλήματα και βγαίνει το τσαμπιόνι, υπέροχα περάσαμε να το ξανακάνουμε. Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης: «μίμησις πράξεως σπουδαίας και τελείας μέγεθος εχούσης». Τί να τραγουδήσει όμως η air guitar, όταν υπάρχει ολόκληρο air sex;  

Μάλιστα το air sex. Που είναι μια ιστορία αντίστοιχη, μόνο που δεν παριστάνεις ότι κρατάς κιθάρα στα χεράκια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παριστάνεις ότι χουφτώνεις από κορμιά ολόκληρα έως όργανα μεμονωμένα και επιδίδεσαι σε μπουλκουμέδες, σε πισοκωλητά, σε τριολέ, σε όλα όσα μπορείς να φανταστείς ρε παιδάκι μου. Δεν υπάρχει όριο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα, όταν παίζει μπαλίτσα το σεξ. Gay, straight, bi, όλοι οι καλοί χωράνε. Και φυσικά, αμέσως στήθηκε διοργάνωση για να αναδειχθούν οι κορυφαίοι και οι κορυφαίες.

Τη λένε Air Sex Championships, ξεκίνησε από το Άλαμο του Τέξας το 2007 και έχει πλέον αγκαλιάσει το σύνολο των ΗΠΑ. Κάθε σεζόν παίζουν δεκάδες τοπικοί διαγωνισμοί ανά πολιτεία και οι νικητές παίρνουν ακολούθως την άγουσα για τον μεγάλο τελικό. Ο οποίος τελικός έλαβε χώρα επί τέσσερα έτη στο Ώστιν του Τέξας και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στην αναμφιβόλως πιο πιπεράτη Νέα Ορλεάνη. Τόσο επιτυχημένη ήταν μάλιστα η όλη φάση, τέτοιο σουξέ είχε, που γυρίστηκε και ταινία κανονική με σενάριο σχετικό με το air sex.

Ο τίτλος είναι ενδεικτικός: «Love & Air Sex». Έσκασε μύτη στην Αμερική εδώ και λίγες μέρες, έχει αποκομίσει σχετικώς καλές κριτικές και διηγείται την ιστορία δύο ζευγαριών που είναι πρώην αλλά θέλουν να ξαναγίνουν νυν, όχι όμως έτσι ακριβώς, γιατί δεν το θέλουν όλοι και όλες, υπάρχει μια ένταση και μια κακία και μια βασκανία και κάπου στη μέση μπαίνει και το air sex και τα Air Sex Championships και έχει πλάκα το στόρι και γελάς και βγαίνεις απ’ την προβολή φουλ ξαλαφρωμένος.

Όπως σεξ ένα πράγμα. Αλλά χωρίς τα υγρά…