Μετά τις γκρίνιες και τα βέλη στην εποχή της πολυμετοχικότητας που έφεραν τον Παναθηναϊκό στη σημερινή οικονομική κατάσταση και τον Γιάννη Αλαφούζο να παλεύει μόνος του με τα «κύματα», μια νέα κόντρα ξέσπασε τη στιγμή που άρχισε να φαίνεται φως στο τούνελ των χρεών της «πράσινης» ΠΑΕ.
 
Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής του επεισοδίου, που μάλλον είναι το τελευταίο στο σίριαλ της εξυγίανσης και της επενδυτικής διάθεσης στον Παναθηναϊκό, είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ μήνυσε τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ για ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή του καναλιού, Δίκη, του Κυριάκου Θωμαϊδη.
 
Το περιεχόμενο του ρεπορτάζ δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, έχει παίξει παντού άλλωστε. Το καίριο σημείο για την πολύπαθη τα τελευταία χρόνια ΠΑΕ Παναθηναϊκός, είναι η απόσυρση -ουσιαστικά- του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα «κοινά» της ομάδας που είχε προαναγγείλει μόλις λίγες μέρες πριν, στα γενέθλια του συλλόγου για τα 106 χρόνια από ιδρύσεώς του.
 
Όλοι, λοιπόν, αναρωτιούνται: Τι γίνεται τώρα; Και γιατί έγινε ό,τι έγινε, με δεδομένες τις επαφές των δύο πλευρών για τη βοήθεια που υποσχέθηκε το αφεντικό του μπασκετικού τμήματος; Η μόνη επίσημη αντίδραση έως αυτή την ώρα, μεσημέρι Τετάρτης, είναι του κ. Γιαννακόπουλου, ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να ξεπεράσει την επιλογή του Κυριάκου Θωμαϊδη να αναφερθεί σε εκκρεμείς υποθέσεις του.
 
Ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί ότι το ρεπορτάζ δεν προβλήθηκε τυχαία. Με δεδομένο ότι το κανάλι ανήκει στον κ. Αλαφούζο, πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση, έκανε λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη και με αυτό τον τρόπο έθεσε εαυτόν -ουσιαστικά- εκτός ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.
 
Ωστόσο, οι κακές γλώσσες λένε ότι από τη στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν εξασφάλισε την οικονομική συμπαράσταση των Κινέζων, δεν «ψηνόταν» να προχωρήσει στην ουσία του εγχειρήματος, εξ ου και οι «αόριστες» υποσχέσεις περί βοήθειας στα γενέθλια του συλλόγου και οι διαρροές περί μεγάλου οικονομικού ανοίγματος που φτάνει τα 45 εκατ. ευρώ.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα μαντάτα μόνο καλά δεν είναι για το «τριφύλλι» που πασχίζει να πείσει πρώην ποδοσφαιριστές του να συμφωνήσουν σε πολλές και μικρές δόσεις για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους. Η καυτή πατάτα παραμένει στα χέρια Αλαφούζου και ο πρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας καλείται εκ νέου να αναζητήσει συμπαίκτη σε κάθε κατεύθυνση. 
 
Όπως ειπώθηκε παραπάνω, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φέρεται ιδιαίτερα εκνευρισμένος κι αν δεν πάρει τις κατάλληλες εξηγήσεις, οι δηλώσεις περί ενδιαφέροντος για την ΠΑΕ θα μείνουν δηλώσεις. Με ό,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για την ομάδα. 
 
Όπως και να έχει, η πλευρά Αλαφούζου οφείλει εξηγήσεις στον κόσμο των «πρασίνων», που τόσο καιρό περιμένει να δει άσπρη μέρα. Από τους γνωρίζοντες, πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι η πλευρά Αλαφούζου δεν ήταν ενήμερη για το ρεπορτάζ της εκπομπής. Και πώς θα μπορούσε να ήταν από τη στιγμή που ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναζητεί παράγοντες ικανούς και με οικονομική επιφάνεια για να βγάλουν από το αδιέξοδο τον Παναθηναϊκό.