Δεν χρειάζεται να είναι κανείς υστερικός με τη μόδα και τις στυλιστικές τάσεις που επικρατούν κάθε τρίμηνο για να είναι κομψός. Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάποιες μαγικές συμβουλές που θα σε βγάλουν από τους… «καταζητούμενους» της «αστυνομίας της μόδας».

Ειδικά οι άνδρες, έχουμε αυτό το προνόμιο… Μπορούμε να ντυνόμαστε απλά, κλασικά και να είμαστε πάντα γοητευτικοί. Άρα, δεν χρειάζονται ακρότητες.

Διάβασε τα 10 λάθη και πως θα τα αποφύγεις…

1.Με το ίδιο μακό – τρία νούμερα μικρότερο…

Τα στενά ρούχα δεν κολακεύουν όλα τα κορμιά. Και δυστυχώς δεν κρατάνε όρθια όλα τα μέρη του σώματος, όπως για παράδειγμα την κοιλιά. Άρα δεν χρειάζεται σε καμία των περιπτώσεων να τονίζεις τα… μπυροκοίλια. Όσο υπερήφανος και αν είσαι για αυτά!

2. Άλλο φτηνό, άλλο τζάμπα

Το να επιλέγεις με βάση το pay per cost είναι κάτι που σε τιμάει ως πολίτη και σε κάνει έξυπνο καταναλωτή. Το να πάρεις ένα… πλαστικό παπούτσι, επειδή είναι φθηνό, δεν σε κάνει μάγκα. Όταν σε μερικές εβδομάδες θα βλέπεις τα παπούτσια σου να κάνουν… σούζα την ώρα που προχωράς, με τη μύτη να φτάνει στο ύψος του αστραγαλου και τη σόλα να μοιάζει με εκείνη που έχει κάνει πάνω από 150.000 χιλιόμετρα, θα έχεις καταλάβει το λάθος σου. Αλλά γιατί να κάνεις λάθος για να μάθεις;

3. To… ντεκολτέ

Αν δεν είσαι η JLo, απαγορεύεται να φοράς t shirt με μεγάλο V. Συγκρατήσου!

4. Πού τελειώνει το παντελόνι…

Τα μπατζάκια του παντελονιού σου θα πρέπει να σταματούν στην αρχή των υποδημάτων σας. Τελεία και παύλα!

5. Ποιος είναι ο… τετράγωνος;

Αν κοιτώντας τον καθρέφτη σου, σκέφτεσαι πως με αυτό το σακάκι μοιάζεις με ρομπότ, τότε δεν φταίει το σώμα σου, αλλά το σακάκι. Καλό θα είναι να ψωνίζεις ρούχα στο νούμερο σου και όχι μεγαλύτερα, ακόμη και αν θεωρείς πως είναι «μεγάλη ευκαιρία».

6. Ντύσου έξυπνα…

Τα αξεσουάρ για τον άνδρα είναι συγκεκριμένα, αλλά μπορούν να απογειώσουν το συνολικό look. Τιράντες, pochette, μπορούν να σε κάνουν ιδιαίτερο, απλά μην το παρακάνεις!

7. Το εσώρουχό σου δεν είναι… αόρατο

Όχι, δεν σε κάνει επιδειξία… Αλλά να, εκείνη τη στιγμή που έσκυψες για να πάρεις τα κέρματα που σου έπεσαν, φάνηκε το εσώρουχό σου. Κι επειδή συμβαίνει, συνέχεια αν φοράς τζιν με χαμηλό καβάλο, δείξε τη δέουσα προσοχή. Ειδικά αν φοράς από κάτω… στρινγκ!

8. Τα logo των σχεδιαστών

Όχι ρε φίλε, αν δεν ονομάζεσαι Armani, Dolce ή Gabbana και φωνάζεις πως δεν είσαι «ψωνάρα», δεν μπορείς να φοράς t shirt με τα logo των οίκων μόδας. Άσε που τις περισσότερες είναι μαϊμού και το ξέρουμε.

9. Μάθε τα κουμπιά…

Όχι, δεν κουμπώνουν όλα τα κουμπιά που βλέπεις στα ρούχα. Για παράδειγμα, σε ένα δίκουμπο σακάκι μόνο το επάνω κουμπί μπορεί να είναι κουμπωμένο. Στο τρίκουμπο αντίστοιχα, τα δύο επάνω ή μόνο το μεσαίο (αν διαθέτεις ωραίο σώμα).

Στα πουκάμισα, στο χώρο εργασίας ξεκούμπωτο μπορεί να μείνει μόνο το επάνω, ενώ σε μια έξοδο τα δύο πρώτα. Με ένα ξεκούμπωτο ακόμη γίνεσαι «Τσιβιλίκας» στο «Η θεία μου, η χίπισσα».

10. Ό,τι λάμπει δεν… φοριέται

Άνδρας είσαι… Δεν γίνεται να φοράς κάτι που να γυαλίζει. Εκτός και αν είσαι μέλος μπαλέτου!