Σε μια περίοδο που οι περισσότεροι tech-maniacs περνάνε ώρες ατελείωτες μπροστά σε έναν υπολογιστή, ώστε να ανακαλύψουν την επόμενη εφαρμογή που θα γίνει επιτυχία σε όλο τον πλανήτη και θα τους φέρει εκατομμύρια, κάποιος αποφάσισε να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο. Γιατί απλά δεν άντεξε όλη αυτή την… επιτυχία. 

Ο Dong Nguyen από το Βιετνάμ, όπου διαμένει, ανακοίνωσε μέσω Twitter την απόσυρση του παιχνιδιού από τα app stores. «Συγγνώμη παίκτες του Flappy Bird”. Σε 22 ώρες από τώρα θα το κατεβάσω. Δεν μπορώ άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο νομικό ζήτημα. Απλά δεν μπορώ να το διατηρήσω άλλο. Επίσης δεν πουλάω το “Flappy Bird”, σας παρακαλώ μην ρωτάτε. Και ακόμα φτιάχνω παιχνίδια» έγραψε. 

 
Ο κατασκευαστής του απλού αυτού παιχνιδιού είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η ζωή του είχε… κατακλυστεί από την επιτυχία του Flappy Bird. Με βασικά γραφικά, τύπου Super Mario στο Super NES και με ένα απλό σενάριo -ένα πουλί να προσπαθεί να περάσει μέσα από σωλήνες- κατάφερε να γίνει παγκόσμια επιτυχία αν και κυκλοφόρησε το Μάιο του 2013. Μπορεί η εφαρμογή να είναι δωρεάν σε iOS και Αndroid, όμως απέφερε στον Nguyen περίπου 36.000 ευρώ την ημέρα!

Η απλότητα και η δυσκολία του παιχνιδιού όμως, οδήγησε πολλούς χρήστες σε «έκρηξη». Ο δημιουργός του λάμβανε επιθετικά μηνύματα από εθισμένους και εκνευρισμένους χρήστες. Πραγματικά, το game over κάποιες φορές είναι υπόθεση… μερικών κλικ.

«Μπορώ να αποκαλέσω το “Flappy Bird ως επιτυχία μου. Όμως καταστρέφει την απλότητα της ζωής μου. Γι’ αυτό τώρα το μισώ» έγραψε σε tweet του…