Μεταξύ αμφισβητήσιμων ρούχων, παράξενων σεναρίων και άγνωστων χωρών ή και πλανητών, τα αυτοκίνητα καλούνται να παίξουν κάποιο ρόλο στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Μάλιστα η προβολή μέσω του φουτουριστικού ναύλου της φαντασίας, είναι πλέον τόσο μεγάλη που οι σχεδιαστές αυτοκινήτων μεγάλων εταιριών ξοδεύουν κάποιες από τις εργάσιμες ημέρες τους με την ελπίδα πως κάποιο από τα πρωτότυπα τους θα βρει το δρόμο στις υπερπαραγωγές του Hollywood.

 

LEXUS 2054 (Ταινία: MINORITY REPORT)

Γιατί το θέλουμε: Για το σχήμα του και γιατί φάνταζε απόλυτα λειτουργικό. Σύμφωνα με πολλούς ήταν τόσο έντονη η παρουσία του αυτοκινήτου, που σχεδόν μπορούσε να χαρακτηριστεί τοποθέτηση προϊόντος. Οδηγός στην ταινία ήταν ο Tom Cruise, ο οποίος (ως συνήθως) υπερέβαλε εαυτόν όταν τον κυνηγούσαν σε μία υποθετική γραμμή παραγωγής της Lexus.

Πιθανή αγορά-στόχος: Άραβες σεΐχηδες.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: 2054

 

LOLA MK III (Ταινία: THX 1138)

Γιατί το θέλουμε: Εδώ και 43 χρόνια (και παραπάνω), η Lola Mk III εξακολουθεί να περιφέρεται στα όνειρά μας. Ένας λόγος που η αγωνιστική κατασκευή της Lola βρίσκεται στο θέμα μας είναι λόγω του cartoonish σχήματος του αλλά και της αγωνιστικής ιστορίας του. Στο εμπρός τμήμα του μοιάζει με διασταύρωση κλασικού supercar του ’70 και του… Benny Η Cab από Roger Rabbit. Πιστέψτε μας, αυτό δεν είναι κακό.

Πιθανή αγορά-στόχος: Μπαμπάδες οι οποίοι θέλουν να τους νομίζουν εργένηδες .

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: Άγνωστο

 

AUDI FLEET SHUTTLE QUATTRO (Ταινία: ENDERS’ GAME)

Γιατί το θέλουμε: Επειδή το δημιούργησαν οι σχεδιαστές της Audi. Επίσης το επιλέξαμε επειδή εμπιστευόμαστε την κρίση του Harrison Ford. Ο 72χρονος είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να διαλέξει πάρει ένα όχημα για μία ταινία.

Πιθανή αγορά-στόχος: Ήρωες, οι οποίοι γίνονται πιο επίμονοι όσο γερνούν.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: 2086

 

AUDI RSQ (Ταινία: I, ROBOT)

Γιατί το θέλουμε: Για το διαχρονικό αλλά και όμορφο σχήμα του αλλά όχι για τον υπερβολικό αυτοματισμό του. Ένα ακόμη Audi, αυτή τη φορά από το φιλμ I, Robot του 2004 , με πρωταγωνιστή τον Will Smith ως ντετέκτιβ Spooner. Παρά την αγάπη του Spooner για τις κλασικές, αξίες όπως ο Stevie Wonder και τα αθλητικά παπούτσια, φαίνεται να απολαμβάνει το υπερσύγχρονο Audi RSQ. Ο εξοπλισμός του περιελάμβανε σφαίρες αντί των τροχών , αναγνώριση φωνής, cruise control (με δική του αντίληψη) ακόμα και ταχεία ικανότητα ελιγμών όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σμήνος από βίαια ανδροειδή ( επιδέξια όμως).

Πιθανή αγορά-στόχος: Technofreaks, που ψάχνουν δικαίωση .

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: 2035

 

LIGHT RUNNER – TRON (Ταινία: LEGACY)

Γιατί το θέλουμε: Για το σχήμα και τη μοναδικότητά του και για τους κύκλους φωτός που ήταν οι τροχοί. Το αυτοκίνητο μεταμορφώνεται σε διάφορες εκδόσεις και έκανε την επιτυχία στο πολυαναμενόμενο sequel της Disney Tron. Βέβαια τη φήμη του οχήματος ενίσχυσε η Olivia Wilde, η οποία ήταν στα χειριστήρια..

Πιθανή αγορά-στόχος: Οι παραδοσιακοί οδηγοί του μέλλοντος.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: 2010 (πότε κυκλοφόρησε και δεν το είδαμε;)

 

DURANGO 95 (Ταινία: ORANGE CLOCKWORK)

Γιατί το θέλουμε: Το Durango 95, μπορεί να μας δώσει το προφίλ του «Bad boy» σε μία μόνο βόλτα. Το όχημα στo κείμενο του Antony Burgess, πήρε ρόλο συμπρωταγωνιστή στο δημιούργημα του Stanley Kubrick. Βασίστηκε στo πρωτότυπο Probe – 16 με κάποιες διαφορές. Η βασικότερη ήταν η πρόσβαση στο εσωτερικό.

Πιθανή αγορά-στόχος: Οι Εκκεντρικά ντυμένοι έφηβοι, όλων των εποχών.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: Άγνωστο

 

APTERA 2 (Ταινία: STAR TREK)

Γιατί το θέλουμε: Γιατί άλλαξε την εικόνα που είχαμε για τα τρίκυκλα. Τα έκανε περισσότερο high tech. Όταν σκέφτεστε τα τρίκυκλα σκέφτεστε την Ελληνική επαγγελματική πραγματικότητα. Ευτυχώς, αυτό το μικρό όμορφο όχημα είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Αν χάσατε τη σκηνή όπου το Aptera II εμφανίστηκε στο JJ Abrams του Star Trek reboot, μάθετε ότι το όχημα αυτό (ηλεκτρικό) υπάρχει έστω και ως λειτουργικό πρωτότυπο.

Πιθανή αγορά-στόχος: Η μεσαία τάξη των Eco – fighters.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: 2233

 

MACH 5  (Ταινία: SPEED RACER)

Γιατί το θέλουμε: Μπορεί το όνομά του να θυμίζει (στους νεώτερους) «ξυράφι» και να το είδαμε για πρώτη φορά στην  ημι-animated ταινία Speed Racer του Wachowski, αλλά δεν αφήνουμε αυτό να μας επηρεάσει. Θαυμάζουμε το μοτέρ (σκίτσο) την κινηματογραφική του οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις..

Πιθανή αγορά-στόχος: Οι λάτρεις του Gumball Rally .

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: Άγνωστο

 

BUMBLEBEE (Ταινία: TRANSFORMERS)

Γιατί το θέλουμε: Παρά τις θεαματικές / παιδικές μεταμορφώσεις η Chevy Camaro είναι ένα υπαρκτό όμορφο και γρήγορο αυτοκίνητο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο παραγωγής και μάλιστα σε μία ιστορική έκδοση μοντέλου: Την Camaro Bumblebee. Στις ταινίες «Transformers» η Camaro έχει δικό της ρόλο. Το εντυπωσιακό κίτρινο και μαύρο εξωτερικό της χρώμα μάλιστα παραπέμπει στο Kill Bill και έχει και εξαιρετικό ηχοσύστημα.

Πιθανή αγορά-στόχος: Όλοι εμείς οι petrolheads αρκεί να ζούμε εκτός Ελλάδας.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει: Κυκλοφορεί ήδη (ευτυχώς όχι ως Transformer).